Буден гражданин. Като такъв се определя вицепремиерът в трите правителства

...
Буден гражданин. Като такъв се определя вицепремиерът в трите правителства
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Комисията на Мая Манолова е предизборно мероприятие

Буден жител. Като подобен се дефинира вицепремиерът в трите държавни управления на Бойко Борисов – Томислав Дончев.

Той направи това изявление по отношение на въпрос по какъв начин се усеща, откакто на съвета на ГЕРБ беше повдигнат за заместник-председател на партията.

„ Няма заплаха идните месеци да се отдам на отмора и забавление, само че при всички случаи изпитвам доза облекчение, тъй като в профил не наподобява по този начин, само че да си отговорен за всичко случило се е тежък товар и не всеки може да го носи. Имам убеждението, че огромна част от нещата, които са били цели, са свършени “, разяснява Дончев в „ Тази заран “.

Комисията за проверка на ръководството

Дончев дефинира политическите кавги от последните дни по време на парламентарната комисия за проверка на ръководството, ръководена от Мая Манолова, като „ предизборно мероприятие “. В няколко дни се изля лавина от изказвания на бизнесмени.

„ Каква е икономическата среда и какво са описали въпросните бизнесмени, съгласно мен са разнообразни неща, тъй като в комисията ставаше дума за изказвания от страна на един бизнесмен и контра изказвания от страна на различен. После на другата комисия някакъв различен човек изрече някакви изказвания от други бизнесмени, които ги отхвърлиха “, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ.

Той беше запитан и съответно за изказванията на агробизнесмена Павел Стоименов за картел в рентиерството на комерсиалното сдружение „ Г-8 “.

„ За мен става дума за напрежение, разногласия, не конкуренция, даже омраза сред разнообразни бизнесмени и някой се възползва да търси политически дивиденти от това “, отговори Дончев.

Категоричен е, че нито той, нито Бойко Борисов за оказвали политически напън за реализирането на търговски покупко-продажби в интерес на крупни предприемачи.

Самият Дончев постоянно получавал сигнали за подпомагане, само че спазвал административния ред.

„ Две-трети от недоволствата са от жители, не са от бизнесмени. Заедно с екипа ми ревизираме дали дейностите на въпросната администрация са верни от позиция на закона. Ако има нещо погрешно, ние може да им обърнем внимание. При всички случаи не става дума за политически напън. Ако става дума за дейности на локалната власт, единственото, което мога да направя, е по подготвеност да препратя сигнала на дадения кмет “, уточни той.

Фурмите – дарения или бизнес?

„ Не познавам документите, нито съм транспортирал стока със аероплан в едната или друга посока. Със сигурност имам спомен по какъв начин преди към година с министъра на стопанската система и министъра на труда и обществената политика създадохме организация въпросните фурми да бъдат дарения и да доближават до жители, които биха ги употребили “, съобщи Дончев.

Що се отнася до служебното държавно управление, което влиза в действие от през днешния ден с декрет на президента, зам.-председателят на ГЕРБ акцентира, че главните задания пред него са организирането на изборите и продължаването на уравновесени ограничения за справяне с Коронавирус рецесията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР