Budapest/Brussels/London. Европейският съюз обвини Унгария, че разпространява абсурдни конспиративни теории“.

...
Budapest/Brussels/London. Европейският съюз обвини Унгария, че разпространява абсурдни конспиративни теории“.
Коментари Харесай

The Telegraph: ЕС е на път да се скара с Унгария заради нейната кампания срещу Юнкер

Budapest/Brussels/London. Европейският съюз упрекна Унгария, че популяризира „ неуместни тайни теории “. Повод за това е акцията, която Унгария започва с обвиняване против Жан-Клод Юнкер и Джордж Сорос, че застаршаван националната й сигурност, написа в днешния си брой The Telegraph .
Унгарската акция стартира с афиш, на който са изобразени ухилените лица на Юнкер и Сорос, съпроводени с надпис „ Имате право да знаете какво ви приготвя Брюксел “.
Едно от изказванията на тази акция е, че Европейски Съюз възнамерява да забрани на страните, членки да пазят границите си като вкара наложителни квоти за бежанци и либерализира имигрантските закони и правила, това би основало опасност за унгарските жители.
Във вторник след обед Маргаритис Шинас, представител на Европейската комисия, разгласи акцията за чиста нереалност:
“На акцията на унгарското държавно управление имат вяра просяците. Шокиращо е, че сходна неуместна тайна доктрина е стигнала до такива размери. Няма скрит план. Унгарците пропущат обстоятелствата. ”
Той е добавил още, че „ не е правилно, че Ес подкопава опцията да се пазят границите. Точно противоположното. Няма никакви проекти за така наречен филантропични визи. Държавите-членки вземат решение на какво равнище желаят да одобряват законната миграция. ”
Националистическото държавно управление на Унгария много постоянно е влизало в конфликти с Джордж Сорос, като го упреква, че мощно влияе върху правенето на политика в Европейски Съюз, с помощта на благосъстоянието си и на забележителното си въздействие. Кампанията е упреквана за антисемитските си обертонове.
Решението да включат Юнкер в тази акция е в действителност илюстрация какъв брой доста се усилват враждебните настроения против Брюксел в тази страна в навечерието на европейските избори.
Макар че е в една и съща европейска партия с Юнкер, дясноцентристката Европейска национална партия, унгарският министър председател Виктор Орбан построява странни връзки с шефа на Европейската комисия.
В последните години тази двойка влезе в сериозен конфликт поради бежанската политика на Европейски Съюз и поради отхвърли на Будапеща в разгара на рецесията да одобри наложените квоти за търсещите леговище.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР