Будапеща. Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони“

...
Будапеща. Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони“
Коментари Харесай

НКИЗ и Асоциацията на индустриалните, научните, иновационните и технологичните паркове в Унгария подписаха Меморандум за разбирателство

Будапеща. Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони “ (НКИЗ), и Норберт Моруц, президент на Асоциацията на индустриалните, научните, иновационните и софтуерните паркове в Унгария, подписаха Меморандум за съгласие. Това стана по време на Втората сесия на българо-унгарската междуправителствена комисия за икономическо съдействие, която се организира в Будапеща, оповестиха от НКИЗ . Участието в сесията се реализира в границите на формалното посещаване на министъра на стопанската система Емил Караниколов в Унгария.
Изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес показа българските държавни индустриални зони пред представители на маджарски стопански институции и компании по време на Българо-унгарския бизнес конгрес, който беше част от Втората сесия на българо-унгарската междуправителствена комисия. Барес акцентира на обстоятелството, че сдружението проектира, развива и ръководи своите индустриални зони, като подкрепя основаването на удобни условия за вложителите и спомага на бизнеса за реализация на планове в индустриални паркове с подготвена инфраструктура.
Министър Караниколов беше безапелационен, че сред България и Унгария е налице политическо, икономическо и културно съдействие, което трансформира двустранните връзки в предпочитани. „ Този конгрес е поредна стъпка за разрастване на огромния стопански капацитет сред нашите две страни “, сподели министърът на стопанската система.
Унгария е измежду водещите задгранични вложители в България, добави още Караниколов по време на Втората сесия на българо-унгарската междуправителствена комисия за икономическо съдействие. По думите му за 2018 година страната е на второ място по поток на директни задгранични вложения в България след Холандия. Министър Караниколов уточни, че за интервала 2002 – 2018 година унгарските вложения в България са над 1,5 милиарда евро.
„ Отчитайки капацитета на българската и унгарската стопански системи, смятам, че съществуват редица благоприятни условия за сполучливо партньорство и привличане на повече маджарски вложения “, акцентира Караниколов. Той се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Двамата разискаха опциите за поощряване на вложенията, както и вероятностите за осъществяване на взаимни начинания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР