БУБА си гарантира първото място в Западната А група -

...
БУБА си гарантира първото място в Западната А група -
Коментари Харесай

БУБА си осигури първото място на Запад

БУБА си подсигурява първото място в Западната А група - мъже, след победа при гостуването си на Академик в Правец със 79-75. Това бе и първо проваляне на Академик на собствен терен през сезона, само че на процедура реши класирането, с един кръг до края. Домакините към този момент бяха без най-хубавия си състезател досега през сезона Марио Мирчев за дуела, само че и за БУБА не играха Иван Алипиев и Николай Михайлов.

БУБА води през цялото първо полувреме, само че по този начин и не съумя да се откъсне в резултата. В началото и края на втората четвърт гостите стигнаха до най-голямата си преднина, която бе девет точки, само че бяха пропуснали и половината от наказателните си удари в този интервал. Четири минути преди края на първото полувреме безусловно пресилените умишлени фаулове, отсъдени от съдиите единствено за четвърт час игра си оказаха отражението върху мача. Заради две нелоялен нарушавания автоматизирано бе дисквалифициран един от главните играчи на Академик Цветомир Чернокожев.

На почивката БУБА още веднъж водеше с 9 точки - 46-37, само че мощно начало на третата четвърт за Академик съкрати дистанцията единствено до две. На няколко пъти домакините се приближиха на един панер разстояние, само че не съумяха да създадат поврат. Четвъртият интервал стартира с следващи точки за БУБА, само че за кой ли път не се стигна до отделяне. Пропуските бяха осъдени, а Академик най-сетне изравни тъкмо 6 минути преди края - 68-68. Нищо не се промени изключително в идващите четири минути и още веднъж тъждество - 75-75 светеше на таблото. БУБА обаче остана и без Лъчезар Димитров, и без Марин Маринов, за по пет фаула за тези финални решаващи секунди.

Академик обаче по този начин и не откри метод да направи поврат, а опитът на Александър Милов и Николай Леков в последна сметка реши нещата в интерес на БУБА - 79-75. С 29 точки и 14 битки за успеха на БУБА приключи Александър Милов, Лъчезар Димитров и Николай Леков прибавиха надлежно 16 и 14. За Академик 22 означи Красимир Димитров, плюс 11 битки, а 14 вкара Костадин Лазаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР