bTV Значително подобрение на състоянието на 11-годишното момиче, което пострада при

...
bTV
Значително подобрение на състоянието на 11-годишното момиче, което пострада при
Коментари Харесай

Добри новини от Варна! 11-годишното момиче от Кардам вече е извън опасност

 bTV Значително усъвършенстване на положението на 11-годишното момиче, което пострада при към момента неизяснени условия в Кардам. Детето е с усъвършенстван сърдечен темп, а животът му към този момент е отвън заплаха. От прокуратурата оповестиха, че към момента нямат изясненост за гибелта на 9-годишното братче.

При осъществените огледи в дома на потърпевшите не са открити медикаменти, опаковки или някакви отровни субстанции, които да насочат следствието. По данни на другите две деца от фамилията, те не са имали достъп до такива субстанции, изясни прокурор Йорданка Чанева за bTV.

Две от децата са в болница " Света Марина " във Варна. Едното дете, което е на 11 години, до през вчерашния ден беше с заплаха за живота, а по-малкото – на 7 години, се е подобрило и е изписано от реанимация.

" Детето е с усъвършенстван сърдечен темп, умерено е, на следващия ден евентуално ще я изведем от реанимация, няма към този момент заплаха за живота й ", изясни проф. Йотова от болничното заведение " Света Марина " за положението на по-голямото момиче.

Според нея отпада версията за заразен темперамент на болестта, тъй като детето се е оправило за къс интервал от време.

" Отпада и версията за подлежаща обстановка, която визира сърцето, тъй като също не би се оправило дотам, както това се случи в последната нощ ", изясни проф. Йотова. Според нея в тази ситуация има токсично засягане на сърдечния мускул.

Хранителното отравяне съгласно лекаря е извънредно малко евентуално, тъй като детето е останало без диария и повръщане.

" В събота вечерта против неделя на децата им става неприятно, стартират да повръщат. Те бяха при баба си и дядо си. Започнали са да повръщат към 1,30 през нощта, това не е спряло до идващия ден – в неделя, когато аз се обадих на екип на Спешна помощ. Те пристигнаха, само че не бяха прегледани от доктора, който беше пристигнал, той просто ги видя и сподели, че ще им сложи инжекция, с цел да спрат повръщането. Малката щерка на 7 години спря повръщането, тя излезе да играе, а другите две не стопираха да повръщат ", описа майката.

Според майката децата нямат достъп до почистващи препарати. Тя изясни още, че от една година е разведена и сама отглежда децата, благодарение на майка й и татко й. " Те постоянно са облечени, изкъпани, нахранени, вървят постоянно на учебно заведение ", безапелационна беше майката.

Единствените медикаменти, които имаше бяха Проспан – хапчета за смучене и капки за нос, изясни още дамата.

Стефчо е на 9 години, постоянно ме е питал, когато е намирал нещо, в никакъв случай не е вземал нещо без да пита, безапелационна беше майката.  

Тя сподели още, че само с най-голямата си щерка е лежала в болница, тъй като постоянно боледувала и имала проблем с бъбреците и бронхит, само че другите деца нямат здравословни проблеми. Тя означи, че съгласно нея няма по какъв начин казусът да е обвързван със самоубийство. 

Йорданка Чанева, областен прокурор на Генерал Тошево, изясни че за случая на този стадий извънредно значими са експертизите, които се чакат и резултатите от тях. Назначени са правосъдно химическа и токсикологична експертиза.

Вчера са разпитани медиците от Спешната помощ, които са посетили адреса на фамилията, изясни още прокурорът. По думите й това, че се ревизира склоняване към самоубийство е обикновен метод за започване на следствие. Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Разследването е за склоняване към самоубийство, тъй като такава е процедурата при неустановена причина за гибелта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР