бТВ Телекомуникационната компания Виваком придобива Нетуоркс-България. Собственикът на Нетуоркс и ТВН

...
бТВ
Телекомуникационната компания Виваком придобива Нетуоркс-България. Собственикът на Нетуоркс и ТВН
Коментари Харесай

Мъжът на зверски убитата Виктория: Бездействието на държавата доведе до задушаването на малките оператори

 бТВ Телекомуникационната компания Виваком придобива Нетуоркс-България. Собственикът на Нетуоркс и ТВН подсигурява, че изискванията и услугите на клиентите ще останат непроменени. Дружеството е еднолична благосъстоятелност на русенския предприемач Свилен Максимов, някогашен брачен партньор на убитата от ром журналистка Виктория Маринова. Сделката е следващата за Виваком в бранша. Неотдавна Комисията за защита на конкуренцията позволи на телекома да купи и софийския доставчич на интернет и телевизия " Нет 1 ", бургаската " КомНет ", както и пловдивската N3.

Нетуоркс-България е повече от 20 години на пазара на телекомуникационните услуги.  Покритието на мрежата му доближава до домовете на десетки хиляди фамилии допълнително от 70 обитаеми места в Северна България. От близо две години Нетуоркс e coбcтвeниĸ и на дocтaвчиĸa Oнлaйн Диpeĸт, които предлага услугите си в София. Компанията има близо 200 чиновници. Освен интернет и телевизия активността и включва редица действия за частни и бизнес клиенти като видеонаблюдение, ĸoмпютъpeн и ИT cepвиз, облачни пространства и други.

" През последните 5 години имаше доста оферти от разнообразни места. Това не е най-хубавото от позиция на пари, само че е най-хубавото от позиция на бъдещето на Нетуоркс – вложителят е стратегически. Той купува компанията, с цел да я развива и най-много с цел да употребява опитът и ноу-хау на Нетуоркс, а не просто да я окрупни и препродаде “, споделя Максимов пред tvn.bg.

- Каква е цената на договорката? 

– След като получа парите, вие първи ще разберете, тъй като първото нещо, което ще направя е да отида и да си платя налозите. За разлика от всички " крупни предприемачи “, аз няма да изнеса облагата в задгранична или офшорна компания, където данъкът е 0%, с цел да избегна заплащането на налози.

- Какво бъдеще виждате за по-малките телекоми в България през идващите 10 години?

– Бъдещето на дребните телекоми беше решено още през 2014 година, когато българската страна, в лицето на ДНСК, пък и българският консуматор взеха решение, че нямат потребност от дребните телекоми. Това стана, когато се започнаха акции по рязането на кабелите на телекомите без да им бъде даден нужният късмет, без да им бъде подадена ръка (тук прецизирам, че имаше известни опити от страна на законодателя, само че за жалост изпълнителната власт избра умерено да унищожи инфраструктура за милиони). Решението мина и през бездействието на страната, в лицето на Комисия за защита на конкуренцията и МК, да изработят транспарантни и правила за установяване на обективни такси за телевизионни права.

Съвсем обикновено докара до задушаването на дребните оператори с ненормално и несъразмерно високи такси за права от страна на разпространителите на огромни малките екрани. И не споделям, че виновността е в тях – те вършат наличие и си желаят парите. Вината си е на бездействащата администрация. Решението да бъдат затворени дребните телекоми мина и през услужливото безучастие на институциите по злоупотребата с господстващо състояние от страна на огромните телекоми – всички помните " бънделирането “ на услуги, в което се подбиваха безмилостно цените, а Комисия за защита на конкуренцията по този начин и не откри време да се произнесе.

Тук, обаче, за разлика от другите случаи, е редно да удостоверявам своята признателност към българските консуматори, които макар грозно ниските цени (например цена от А1 19.99лв за Интернет + ТВ + Диема + HBO + Макс спорт, в случай, че единствено цената на добавените услуги е над 22лв!!!), те не се подлъгаха и бяха лоялни към нас! Благодаря за което.

Не на последно място можем да посочим и фамозната разпоредба Н-18, която тормозеше бизнеса в продължение на месеци. Та виждате ли – всички тези дейности и бездействия от страна на страната и българският консуматор ясно показаха на дребните телекоми, че място за тях към този момент няма. Бъдещето е на огромните корпорации и разпределеният пазар без действителна конкуренция.

Смятате ли, че равнището на услугите в сектора се усъвършенства или назад?

– Според мен, качеството се усъвършенства, само че това би трябвало да го кажат нашите клиенти, а не ние. Така е редно.

Бизнесменът има намерение да остане в ИТ бранша, проектите му включват още развиване в областта на Енергетиката и строителството.

Сделката предстои на всички нужни утвърждения от страна на съответните регулаторни управляващи и се чака да бъде завършена през второто тримесечие на 2021 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР