БтвСъмнение за злоупотреба в здравната система проверява НЗОК. Болница поискала

...
БтвСъмнение за злоупотреба в здравната система проверява НЗОК. Болница поискала
Коментари Харесай

Бтв: Болница поискала 1600 лв. от онкоболна за операция, която не е извършена


Бтв

Съмнение за корист в здравната система ревизира НЗОК. Болница поискала 1600 лева за интервенция на онкоболна жена, която съгласно фамилията й не е осъществена, предава Бтв.

Операцията обаче е отразена в епикриза и регистрирана пред Здравната каса.

На 15 септември Решиде Чибукова е призната в болничното заведение в Търговище със съществени недоволства. Синът й беседва с хирурга доктор Тодоров.

„ Срещнахме се в кабинета му, написа си данните с писалка и ми изиска сумата от 1600 лева Някакъв пресивател сподели, и като осигуриш парите, сподели, елате ”, описа синът на Решиде Джемал Боровинов.



 онкоболна - търговище - подозрения за корист

Семейството не разполага с парите.

При изписването в епикризата й е разказана интервенция с обща анестезия. По-късно положението на жената  се утежнява и е призната във варненската болница „ Света Анна ”.

„ На документите, които ми демонстрираха околните, е написано, че е направена проверка и това е – това е въпреки всичко интервенция на предната коремна стена ”, изясни доктор Гено Генов, хирург в МБАЛ „ Св. Анна ”.

Директорът на болничното заведение в Търговище не намира неточни дейности.

„ Твърдението на пациентката, че не е направена интервенция евентуално е възбудено от това, че не е правена коремна интервенция и не е имало огромен тегел ”, съобщи доктор Иван Светулков, изпълнителен шеф на МБАЛ Търговище.

„ Ако се установи, че активността е регистрирана, а не е осъществена, Касата е в пълномощията и в отговорностите си да приключи контракта по тази клинична пътека ”, сподели шефът на РЗОК в Търговище Емил Стоянов.

Лекарят, изискал сумата и подписал епикризата, отхвърли да приказва пред камера, само че отхвърли да е желал пари и удостовери за осъществена операция.

 

Предстои инспекция от Здравната каса.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР