bTV От пресцентъра на Министерството на туризма изпратиха до медиите своята

...
bTV
От пресцентъра на Министерството на туризма изпратиха до медиите своята
Коментари Харесай

Министерството на туризма откри нарушения при разкопаването на плажа в Созопол

 bTV От пресцентъра на Министерството на туризма изпратиха до медиите своята позиция за разкопаването от екскаватор на плажа " Созопол - централен “.

Burgas24.bg я разгласява без редакторска интервенция:

Във връзка с осъществения настоящ надзор по осъществяване на подписания контракт за концесия за услуга за морски плаж " Созопол - централен “, община Созопол, област Бургас, при осъществена инспекция на място, са установени неизпълнения на договорни отговорности, а точно създаване на защитни пясъчни валове (диги), за които е употребен пясък от заливаемата повърхност на морето. Описаната констатация е нарушаване на съществени договорни отговорности, както следва:

1. Задължение по член 21, т. 12, изречение 2-ро, според което, концесионерът следва да обезпечи опазването на околната среда, чистотата на морската вода в прилежащата акватория, флората, както и съхранението на биологичното многообразие в сходство с естествената биогеографска характерност.

2. Задължение по член 21, т. 20, според което при употреба на обекта на концесията концесионерът не би трябвало да поврежда околната среда.

3. Задължение по член 21, т. 25, според което концесионерът следва да не прави и да не позволява осъществяване на действия от трети лица, които могат да унищожат, увредят или да доведат до смяна в площта и качеството на морския плаж, или да увредят околната среда посредством допускане на придвижване на моторни транспортни средства върху морския плаж и рандеман на пясък.

На съображение чл.48, ал.1 по отношение на чл.21, т.12, т. 20 и т. 25 от концесионния контракт на концесианера Ауто Фактор Еоод е наложена наказателна клауза в размер на 5% / пет на сто/ от годишното концесионно заплащане. 

Извършването на действия по създаване на защитни пясъчни валове (диги) или други уреди би трябвало да се прави след авансово координиране с способените органи, след установяване на съответните дейностите. Предприемането на съответните действия следва да бъде осъществено след приемане на мнение по отношение на целесъобразността и законосъобразността им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР