БтвНапрежение възникна заради смъртта 10-годишно дете в столичния квартал Ботунец.

...
БтвНапрежение възникна заради смъртта 10-годишно дете в столичния квартал Ботунец.
Коментари Харесай

Дете глътна пионка от игра „Не се сърди, човече” и почина

Бтв

Напрежение породи поради гибелта 10-годишно дете в столичния квартал „ Ботунец ”. Детето умряло, откакто глътнало пионка от играта „ Не се сърди, дребосъче ” и се задушило.

Родителите на момчето упрекват „ Спешна помощ ” в закъсняла реакция. Версията на лекарите обаче е друга.   



Инцидентът станал в ранния следобяд в дома на момченцето. Майка му го закарала във филиала на „ Спешна помощ ” в „ Ботунец ”. Там обаче доктор нямало.

 



Снимка: btvnovinite.bg

 

„ Там имаше единствено здравна сестра, нямаше лекар, бутилката не беше заредена с О2. Много чакахме екип от „ Спешна помощ ” да пристигна от София ”, твърди бабата на детето – Василка.



„ Лекар се появи след 45-50 минути, 5 пъти казахме да звънят на 112, казахме, че изпускаме детето ”, сподели и Мария, родственик на детето.

„ Когато дойде екипа на „ Бърза помощ ”, те нямаха кислородна бутилка в колата за спешна помощ, наложи се да пристигна втора кола за спешна помощ, само че към този момент беше доста късно ”, означи още бабата Василка.

Сигналът за детето е подаден в 14:02 ч., а от „ Спешна помощ ” настояват, че незабавно са пратили екип.  Според тях минути откакто се обаждат родителите отказват линейка.

„ В 14:02 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за дете със задушаване, повръщане на кръв и в тежко положение, а в 14:03 ч. лекарски екип се пренасочва от различен адрес за този сигнал от „ Ботунец ”. В 14:08 ч. се обажда жена, която се показва при нас като вуйна на детето и споделя, че те ще го транспортират в болнично заведение и отхвърля адреса. В 14:16 ч. нашето здравно лице във филиала в „ Ботунец ” ми се обади и ми сподели, че дете е в доста тежко положение и с доста невисок пулс. Нашето здравно лице незабавно е почнало реанимационни дейности, подаден е О2 на детето, само че за жалост, то е умряло, тъй като е било в доста тежко общо положение ”, съобщи Катя Сунгарска - представител на Центъра за незабавна здравна помощ – София.

Във филиала е нямало доктор, защото той е в болничен, споделя водачът от екипа. „ Просто малшанс, съвпадане на неприятен миг, нямало е лекар ”, сподели Красимир Стефанов. До късните часове на деня полицията охраняваше филиала на „ Спешна помощ ”.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е разпоредил инспекция на дейностите на Центъра за незабавна здравна помощ в София поради случая.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР