БТА Ако въведените противоепидемични мерки не дадат резултат, страната върви към

...
БТА
Ако въведените противоепидемични мерки не дадат резултат, страната върви към
Коментари Харесай

При пълен локдаун: Зелен паспорт и в градския транспорт?

 БТА Ако въведените противоепидемични ограничения не дадат резултат, страната върви към цялостен локдаун. Това значи, че ще работят единствено питателните магазини, аптеките и финансовите институции. Към момента здравните управляващи не обмислят да стопират градския превоз при сюжет на локдаун, само че разискват дали да не бъде въведено условието за зелен документ в публичния превоз. Това научи " Монитор " от Министерството на здравеопазването.

От там прецизираха, че за личния състав в забавачниците също важи условието за зелен документ. Тези, които нямат подобен документ, би трябвало да бъдат тествани два пъти седмично. На въпрос на " Монитор “ изисква ли документ или тест на учителите и личния състав в забавачките от Министерството на образованието и науката обявиха, че подобен не се изисква.

" За момента тестване на учителите и децата в детските градини няма да бъде въвеждано. Не се разисква и условие за зелен документ за учителите там “, показват от МОН. Така на процедура в молове и заведения за хранене има надзор, а в детските градини подобен няма и не се планува да има.

И от здравното, и от просветителното министерство обаче са единни в решението
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР