БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането

...
БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането
Коментари Харесай

БСП даде концесията на летище София на прокуратурата

БСП внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за прекъсването на концесията на Летище София. Според тях това се прави в нарушаване на закона. Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева посочи, че съгласно член 24 от Закона за концесиите не се позволява концесия, при заплаха за националната сигурност на страната

"Има несъгласие със Закона за концесиите. Летище София е 100% държавна благосъстоятелност. Освен това предходната година са минали 6.5 млн. пасажери, то е на облага, а се отдава на концесия. В съответния случай то не се продава, а подарява ", акцентира депутатът Филип Попов.

Попов разясни, че за летище София от 2009 година е записано, че то е обект от национална сигурност. То е най-голямото в България и е многоцелево. Издадени са редица лицензи и е част от сериозната инфраструктура.

"Миналата година концесията беше спряна от служебното държавно управление, тъй като имаше опасения, че е застрашена националната сигурност на страната. Имаме законовото и моралното право да желаеме прекъсването на тази концесия ", означи Йончева.

Върховенството на закона в една правова страна би трябвало да се съблюдава. Очакваме българската прокуратура да си свърши работата, обявиха от Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР