БСП внася в парламента втория вот на недоверие към правителството

...
БСП внася в парламента втория вот на недоверие към правителството
Коментари Харесай

БСП внася вота на недоверие към правителството

БСП внася в Народното събрание втория избор на съмнение към държавното управление поради политиката в бранш защита и национална сигурност. Инициативата на социалистите е подкрепена с подписите на " Възраждане " и Има Такъв Народ, както и при първия избор, който беше на тематика " Енергетика ". На въпрос дали в този момент е подобаващ миг за внасяне на избор на съмнение, поради че следва разглеждане на държавния бюджет за идната година, председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори, че двете неща могат да се движат редом:
Прочетете още
" Част от претекстовете за вота е Шенген - нещо, което чакаме всички, цяла България - и бизнес, и хора, които пътуват. Виждате, че е ситуацията там е - не мърдаме, няма напредък ".

Лошо е, че няма кворум, има да се одобряват данъчни закони, бюджет, а той така и така закъсня, а е най-важният закон за страната, за всеки един човек, разяснява лидерката Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.

Днешното съвещание на Народното събрание, към момента не може да се организира, тъй като няма кворум. Движение за права и свободи и ГЕРБ ги няма в зала.

Нинова допусна, че сега в сглобката е с напрежение - партийни събрания, решения, разбори на изборните резултати.

Потвърди и, че внасят избор на съмнение в 10 часа. 

" Той е поради несправяне в региона на " Отбрана и националната сигурност ". Това е вотът на Българска социалистическа партия, а Има Такъв Народ и " Възраждане " го поддържаха ", добави Нинова и сподели, че не приканва някоя от партиите в сглобката да го поддържат, те да си преценяват. 

На въпроса дали ще мине, тя отговори сбито: " Ще забележим ". 

" Част от претекстовете за него е Шенген, нещо, което чакаме цяла България, а не се вижда напредък ", изясни тя.  

По отношение на оставката на Карадайъ като ръководител на придвижването, лидерката на Българска социалистическа партия съобщи, че всяка партия има право да си взема решение вътрешните въпроси независимо.

" Ние не разяснява процеси, които текат в други партии, това е наше кардинално решение от години ", безапелационна е тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР