БСП вкарва предложение в следващия бюджет субсидията за получен глас

...
БСП вкарва предложение в следващия бюджет субсидията за получен глас
Коментари Харесай

БСП предлага в следващия бюджет партийната субсидия да бъде 8 лева

БСП вкарва предложение в идващия бюджет дотацията за получен глас на избори да бъде 8 лева Информацията оповестиха от парламентарната група на социалистите по време на брифинг в Народното събрание. Изявлението на Българска социалистическа партия бе по отношение на държанието на финансовия министър Владислав Горанов към журналистката Нора Стоичкова от партийната телевизия на столетницата. Според социалистите става въпрос за директна опасност, че тя ще остане без работата, тъй като Горанов ще спре дотациите на опозицията.

"В петък финансовият министър Владислав Горанов си разреши непоносимо държание към сътрудника от БСТВ Нора Стоичкова. Клипчето с директната опасност към нея, че ще я остави без работа, тъй като той ще спре дотациите на Българска социалистическа партия, може да бъде забелязано в YouTube. То към този момент има над половин милион гледания ", съобщи представителят "БСП за България " Александър Симов. По думите му действието на министъра е явен знак за отношението на властта към свободното слово и целеустремено държание на ГЕРБ към свободните публицисти. Симов напомни, че това не са единствените случаи на тъпчене свободата на словото.

"Отношението му беше като комендант на концлагер към хората в концлагера ", счита депутатът. Той е на мнение, че такива обстановки демонстрират, че това 111-то място по независимост на словото, от което толкоз доста се срамим, в действителност към този момент не е справедливо и наподобява прекомерно високо за нас, когато има такова отношение към публицист.

Според народния представител с тези думи финансовият министър за първи път е признал за какво ръководещите понижиха партийните дотации – цялата концепция била опозицията да бъде "поставена на колене ", свободното слово да бъде заглушено, а свободните публицисти – сложени в ъгъла.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР