БСП в мотивите си към вота на недоверие ще предложи

...
БСП в мотивите си към вота на недоверие ще предложи
Коментари Харесай

БСП предлага решения за кризата с боклука и водата

БСП в претекстовете си към вота на съмнение ще предложи съответни решения за справяне с водната рецесия и с нерегламентираното горене на боклуци. Това разгласи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков след съвещание на ИБ. " Обсъдихме претекстовете за желаната оставка на държавното управление. С паника констатирахме, че се вършат всевъзможни опити полемиката в Народно събрание да бъде опорочена. Говори се за заприказва. Търсят се аргументи за рецесията в някогашни държавни управления, кметове и ВиК, единствено и единствено да се прикрие очевидният факт, че перничани останаха без вода и че жителите на огромните градове дишат нечист въздух ", акцентира Зарков. По думите му отводът на премиера да регистрира очевидните пропуски в политиката в околната среда и води до търсене на отговорност, а това е вотът на съмнение.

" Само през този мандат наши депутати са сложили тематиката въздух и вода в Народното събрание повече от 60 пъти. Срещнахме половинчати отговори, отвращение да се дискутира почтено казусът, а от време на време и откровена надменност. Когато рецесията пристигна и измежду празниците хората останаха на изсъхнало, методът на властта остана същият ", безапелационен е Зарков. " Предупреждението ни за вота на съмнение към този момент дава съответни резултати. Назначени са инспекции на ВиК сдружения, на ВЕЦ-ове. Министерство на околната среда и водите най-накрая пусна за публично разискване промени в наредбата, засягаща вноса, съхранението и отчетността на отпадъците ", разяснява Зарков.

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков напомни, че у нас се рециклира единствено на хартия, тъй като явен факт е, че всеобщо се горят гуми, масла и кабели. " В България действа голяма мрежа от кухи компании, които престъпно внасят отпадък от трети страни. Отпадъците потеглят с един код от чужбина и влизат у нас с различен код. В тях се съдържа цялата Менделеева таблица. Властта отхвърля информация какъв брой, къде и кой внася отпадък, само че разрешава изгарянето му ", разяснява Божанков. Според него институциите реагират под паника, само че не и превантивно.

Исканата от Европейска комисия промяна на водния бранш беше сменена с промяна във ВиК бранша, изясни депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Атанас Костадинов. Според него тя се е осъществила на база непросветеност, незаконно деяние и безхаберие. Костадинов обърна внимание, че в навечерието на изборите е траяло източването на язовир " Студена ", само че всички са мълчали. Той напомни, че това се е случило и в Хасково, където беше открита нечиста с радиация вода. Как ще ни убедите, че служител, зам.-министър, шеф на дирекция или специалист просто е проспал и е разрешил водни количества, които ще доведат до дисбаланс, в случай че ежеседмично и ежемесечно се прави информация за водния баланс, запита риторично Костадинов. Той подсети, че след 2009 година в общините, където Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имаха преобладаващо въздействие, беше прекъснато финансирането за водни планове и имаше принудително влизане във водните асоциации. Развитието на общинската инфраструктура за води пък е била сменена от концесии, декапитализиране на сдруженията и приватизация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР