БСП в Бургас започна подписка и онлайн петиция срещу трите

...
БСП в Бургас започна подписка и онлайн петиция срещу трите
Коментари Харесай

Подписка в Бургас срещу горене на отпадъци в ТЕЦ-а

БСП в Бургас стартира подписка и онлайн петиция против трите капиталови планове за построяването на апаратура за изгаряне на твърди битови и други боклуци на територията на " Топлофикация - Бургас ". Това разгласи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " и претендент за кмет Николай Тишев по време на откриването на втория избирателен информативен център в комплекс " Меден рудник ". Всички подписи, които бъдат събрани, Тишев ще връчи персонално на министъра на околната среда и водите Нено Димов. " Няма да спрем да сигнализираме за казуса, до момента в който няма позитивно решение за Бургас и до момента в който не отпадне опцията за каквото и да е горене на отпадъци ", безапелационен е Тишев. Той акцентира, че в случай че горенето на твърди битови боклуци стартира, това ще е един от най-големите проблеми на Бургас.

" И сега влизат отпадъци през пристанището, само че балите отпътуват за горене към площадките в Бобов дол и други места в страната. Ако и в Бургас те стартират да се изгарят в ТЕЦ-а, въздухът ще стане ужасяващ. В момента в Бобов дол стачкуват, а прокуратурата краткотрайно затвори два ТЕЦ-а, с цел да ги ревизира поради противозаконното изгаряне на отровни отпадъци. Не желаеме и няма да допуснем това и в нашия град ", акцентира Тишев.

Кандидатът за общински консултант Васил Иванов, който е ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в Бургас, разгласи началото на онлайн петицията. Идеята е да се включат повече хора и да се даде публичност на казуса. " Няма да позволим тихомълком да се случи най-лошото за жителите на общината. Боклуците би трябвало да се рециклират, а не да се изгарят. Изгодата от този тип заличаване е, че италианците заплащат по 140 евро на звук. Колкото повече боклуци изгорим, толкоз повече пари се прибират, а електрическата енергия се изкупува на повишени цени и има обезпечено изкупуване. Така става огромен затворен кръг и се прибират милиони ", изясни Иванов.

Освен в шатрата в " Меден рудник ", подписи се събират и в централната на Българска социалистическа партия на ул. " Богориди ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР