БСП трудно може да претендира да бъде център на ново

...
БСП трудно може да претендира да бъде център на ново
Коментари Харесай

Иво Христов: БСП трудно може да претендира да бъде център на ново ляво обединение


„ Българска социалистическа партия мъчно може да претендира да бъде център на ново ляво обединяване. Всички нароили се леви обединения произлизат от дисиденти от Българска социалистическа партия “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ евродепутатът от левицата Иво Христов.

Според него новото обединяване не би трябвало да е план, а партия:

„ Привърженик съм на рестартиране на лявото, а не механичното обединяване сред обединенията, които ще се срещнат на следващия ден “.

Президентска република

„ В настоящия си тип нашата Конституция не може да продължи да съществува. Тя създава краткосрочни държавни управления, разочарования, а всеки идващ парламент пренаписва изборните правила “, безапелационен е той.

„ Нереалистично е конституционна монархия. Следващият вид е промяна на съществуващата парламентарната република. Тук някои оферират да се дава бонус на първата партия, само че това ще задълбочи нелегитимността. Това не взема решение казусът с устойчивостта на ръководството “.

Според него остава само вид за президентска република:

„ Едното несъгласие е, че Радев желае да господства вечно – това е голяма нелепост. При нова Конституция ще докара до нови избори, на които може да бъде определен Лозан Панов или някоя от звездите на десницата “.

Иво Христов е безапелационен, че президентската република основава резистентност.

„ Президентът би трябвало да е под контрола на Народното събрание, на Конституционния съд, само че би трябвало да имаме най-малко 5-годишен небосвод на развиване. В момента страната е неуправляема “.

Смесената система за гласоподаване

Той добави, че машинният избор не възпира гласоподавателите.

„ Това е кратковременен допинг за интензивността. Може да добави до 3%, само че ще върне риска от злоупотреби по старите схеми “, разяснява Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР