БСП стои категорично зад протестите. Има и други политически формации,

...
БСП стои категорично зад протестите. Има и други политически формации,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: БСП стои зад протестите

" Българска социалистическа партия стои изрично зад митингите. Има и други политически обединения, които са отвън Народното събрание, които също желаят да има оставка и предварителни избори. " Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
По думите му " има избрана организация и тя е доста ясна, тъй като на срещата с Корнелия Нинова с техните кметове единствено преди една седмица са имали обръщение - на 11-и да ги изметем, идва хаоса, можем да предизвикаме избори ", добави той.
" Протестите са знак на демократични начини. От тази позиция, несъмнено, следим процеса, само че не се отклоняваме от управническата си стратегия, която е за 4-годишен мандат. Нека първо да погледнем кой упорства за оставка - това са опозицията, в лицето БПС и координираните дейности на президента Радев. Това са факторите, които предизвикат и натягат ситуацията ", уточни Цветанов. Той добави, че не може всички протестиращи по улиците да бъдат поставени под общ знаменател.
" Но знам какви са напътствията, дадени от Българска социалистическа партия към техните структури. Пълна готовност за 11-и, да не излизат кметове, знакови лица, а просто да провеждат хората и да застанат на кръстовищата в пътната артерия на страната ", сподели още той в изявление за bTV.
Според него, когато се прави сходен метод, би трябвало да дадеш равносметка на това което е направено. Цветанов уточни, че има неточности в ръководството, само че в случай че се слагат настояванията на хората, се вижда, че нещата са по-добри от преди.
Относно цените на горивата Цветанов изясни, че държавното управление не може да въздейства на пазарните цени в международен проект.
" Когато приказваме за цените на налог за остарели коли и обръщението на президента Радев, не му прави чест. В момента имаме един налог, предпочитание на локалната власт в продължение на 5 години да може да бъде поправен този налог и общините и страната да вършат политики. Трябва да въведем екологичен детайл, който да бъде доста явен и безапелационен, тъй като сами разбирате, че след 3 дни някой излиза и споделя: " Фините прахови частици са доста повишени, за какво не се подхващат съответни дейности ", добави още Цветанов.
Според него сред президента Радев и политическа група ГЕРБ няма борба, а има спор и добави, че в разногласието се ражда истината.
Относно желаната оставка на вицепремиера Валери Симеонов Цветанов повтори: " Той се извини, министър председателят се извини. Ние осъждаме сходни изявления. Валери Симеонов е упорствал да има повече пари за хората с увреждания. Казвам ви какви са дейностите, предприемани от него през всичките тези години. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР