БСП-София отказа да номинира за депутат... председателя на партията Корнелия

...
БСП-София отказа да номинира за депутат... председателя на партията Корнелия
Коментари Харесай

БСП-София изхвърли от кандидат-депутатските листи... Нинова

БСП-София отхвърли да номинира за народен представител... ръководителя на партията Корнелия Нинова. Нинова, която обичайно води листата в така наречен лидерски МИР - 25-и, даже не е в листата с претенденти на градската организация.

От него отсъстват и правилните й социалисти Георги Свиленски и Христо Проданов, които на последния избор бяха водачи в надлежно 24-и и 23-и МИР. Свиленски бе ръководител на парламентарната група в 47-ия парламент и заместител в 48-ия, а Проданов - министър на туризма от квотата на левицата в постоянния кабинет " Петков ".

За решението на градската организация оповестиха от там със известие до медиите. Само по себе си това не е изненада, защото тя е част от така наречен вътрешна съпротива на настоящето управление на " Позитано " 20. На последния конгрес на партията, белязан със скандал, от партията бяха изключени 14 социалисти, 10 от които представители на столичната организация. 

На провелото се съвещание обаче ръководителят Иван Таков, който е и общински консултант в София, е позволил всички появили се изключени, с претекста, че градската контролна комисия се е произнесла - изключените от конгреса са членове на Българска социалистическа партия. (Както е известно, изключените се обръщат към съда с претекста, че конгресът по правилник не е органът, който може да им постанова мярка за партийно влияние " изключване ", както и че самото изключване е вследствие на операция при преброяването).

Таков е държал и прочувствена тирада, научи Клуб Z.  

" Къде стои нашата партия? БСП, която през есента на 2016 г. излъчи президент на България.БСП, за която през 2017-та гласуваха близо милион гласоподаватели. Това беше Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия, за която на последните избори в края на 2022 година гласоподаваха малко над 230 000 души. Българска социалистическа партия, която беше пета политическа мощ в 48-мото Народно заседание. БСП, която дели членовете си на " наши " и " непознати ". Българска социалистическа партия, която цензурира, санкционира и изключва особеното мнение. БСП, която си служи с операции при гласуването по време на съвещание на висшия си орган - конгреса. Това е Българска социалистическа партия през днешния ден ", е декларирал ръководителят на столичните социалисти.

И още:

" Днес Българска социалистическа партия желае да ръководи непременно и се счита за незаобиколим фактор. Сигурно е фактор, несъмнено е незаобиколим, само че на думи! От главен " състезател " Българска социалистическа партия се трансформира в брокер, с цел да трудоустрои дузина, а не помни за същинската идея - смяна на системата ", е декларирал Таков.

За по-малко от седмица членовете на партията понижиха с трицифрено число, е отчел още Таков, призовавайки на финала социалистите да не хабят повече сила за обвинявания, а да работят за възобновление на партията.

Така столичните социалисти издигат за лидер в 25-ти МИР Милко Панов, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София, който е ръководител на районната организация на социалистите в " Нови Искър ". В 24-ти МИР - ръководителят на Българска социалистическа партия в регион " Искър " Борис Цветков - някогашен депутат и общински консултант. На първо място в 23-ти МИР е определен ръководителят на Българска социалистическа партия в " Панчарево " Еньо Савов, член и на Националния съвет.

Решението за листите обаче се взима от управлението на партията.

На съвещанието Таков е разказал и нещо забавно, по отношение на изключените на конгреса. Няколко дни след провеждането му е свикал съвещание на Изпълнителното бюро на БСП-София и на председателския съвет. Двата органа единомислещо решили, че изключването на социалистите е срещу устава.След което Таков подал сигнал до Общопартийната контролна комисия (ОПКК) и разговарял с основния преброител на конгреса. Той удостоверил, че имало неточност при отчитането на резултата и се съгласил да отидат дружно при съвещанието на ОПКК, най-висшият надзорен орган на Българска социалистическа партия, с цел да уточни въпросната неточност. Но, съвещание на контролната комисия по този начин и не било свикано.

На 17 февруари Таков получил писмо, с което ръководителят на ОПКК Емил Войнов (който е и член на ЦИК, индивидът, предложил вписването на резултата от машинния и хартиения избор в една рубрика, б.р.) го уведомил, че препраща сигнала на градските социалисти за сбъркания общ брой на комисията по жалбите. Но... тя ще се събере тогава, когато бъде планувано следващ  конгрес на партията.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР