БСП ще се противопостави много категорично на ограничаването на възможността

...
БСП ще се противопостави много категорично на ограничаването на възможността
Коментари Харесай

БСП против предложенията за ограничаване на машинното гласуване

„ Българска социалистическа партия ще се опълчи доста изрично на ограничението на опцията за машинно гласоподаване. Ние сме срещу предложенията на ГЕРБ в Изборния кодекс за ограничението на опцията за този вид гласоподаване и ще внесем и наши. "

Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков по време на конференция. Той добави, че  машинното гласоподаване е един от методите да бъдат пресечени някои от най-зловредните практики по време на избори, а именно- подправяне на протоколи, неточности при броенето, при отчитането на преференции и други.

" Никакъв мотив за механически компликации не може да важи за закон, който е в действие от 2014 г- пет години, откогато законът постановява, че би трябвало да има машинно гласоподаване във всички секции. Беше даден задоволително дълъг период за опити “, сподели още Крум Зарков. 

По думите му неслучайно, в предлагането си за Алтернативен бюджет, Българска социалистическа партия е предложила с 50 млн. лева повече  за изборната администрация, с цел да могат  да се набират нужните машини и програмен продукт.

" Категорично сме срещу обаче, да заковем в закон „ Информационно обслужване “, като единствения вероятен снабдител на тези машини “, съобщи още Зарков. Той посочи, че с измененията в Изборния кодекс ГЕРБ заличават периода за въвеждането на електронното гласоподаване през 2019 година

" Това е недодялан политически фалш. Той разкрива държанието на тази политическа мощ, която от боязън да излезе против това, което смята за националната воля, дава обещание нещо, което знае, че не може да изпъни. От ГЕРБ, с тези промени, сътвориха упования у доста хора и изключително у нашите сънародници в чужбина “, добави още зам.-председателят на грипата на Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Крум Зарков сподели още, че Българска социалистическа партия се афишира срещу заличаването на номерата на партиите в интегралната бюлетина. Той добави, че интегралната бюлетина би трябвало да остане такава, каквато е, тъй като българските жители към този момент я познават добре.

" Ние ще създадем и наши оферти в Изборния кодекс,  защото огромните проблеми пред гласуването в България са други ", изясни националният представител.

Той разгласи, че левицата ще предложи метод на актуализация на изборните описи, с цел да  се завърши вечно с т.нар " мъртви души ", които се употребяват като запас за деформиране на резултатите.

" Ще предприемем и ограничения за завишаване на глобите за тези кметове, които разрешават на адреси, които явно са необитаеми, да се записват стотици евентуални гласоподаватели “, приключи Крум Зарков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР