БСП ще предприеме законодателни промени за задължително отстояние на химически

...
БСП ще предприеме законодателни промени за задължително отстояние на химически
Коментари Харесай

БСП ще предприеме законодателни промени за задължително отстояние на химически заводи

БСП ще предприеме законодателни промени за наложително разстояние на химически фабрики и произвеждане от обитаеми места.

От партията алармираха за подобен проблем, който заплашва чистотата на въздуха и водата нацяло Старозагорско.

На брифинг в Народното събрание от левицата оповестиха за капиталово желание за химическо произвеждане на формалдехид наоколо до селата Долно Сахране и Горно Сахране, които се намират в Розовата котловина.

Ченчев посочи, че ще подхващат промени в законодателството, тъй че за сходни химически фабрики да има наложително разстояние от обитаеми места, тъй като сега такова условие няма и с това се злоупотребява от избрани вложители и компании.

Кметът на с. Долно Сахране Янко Янков изясни, че става въпрос за капиталово желание на действителен все още цех за произвеждане на ПД

Янков изясни, че производството се намира на 250 метра по въздушен път от Долно Сахране.

По думите му наоколо има и водохващане, което зарежда питейната вода на Казанлък и Долно Сахране.

Опасенията са, че при една възможна повреда ще бъде обиден животът и здравето на хората и околната среда, а следствията ще са може би за десетки години напред.

Кметът описа още, че в оценката на Регионалната ревизия по околната среда и водите, дадена преди две седмици, на никое място не е упомената жп линия по Подбалканския път София - Бургас.

Оказа се, че редом с Българска социалистическа партия, с проблема са се заели от ГЕРБ-СДС. Вчера депутати от групировката са отправили въпрос по случая към служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР