БСП ще поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Това

...
БСП ще поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Това
Коментари Харесай

БСП ще поиска оставката на Горанов

БСП ще изиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев след неофициална среща на членове на Народно събрание на партията и депутати от левицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Тъй като има голямо напрежение в българското общество, което касае Закона за политическите партии и непозволеното изхарчване на държавни средства – взехме решение да търсим отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за този акт на непозволено отпуснати пари, тъй като това напълно е негова виновност. „ Отговорност се търси като се желае оставката – и ние ще желаеме оставката на финансовия министър Горанов за непозволено изхарчени държавни средства “, заяви Драгомир Стойнев от управлението на партията след срещата.
На въпрос за какво никоя политическа партия не е реагирала на изплащането на по-високите дотации, Стойнев отговори, че Българска социалистическа партия има цялостна подготвеност да върне надплатените средства. „ Но методът, по който са изхарчени парите, е непозволен, и някой би трябвало да понесе отговорност “. Укоримо е, че никоя партия не е реагирала, само че виновността е напълно на министерството на финансите и напълно на ръководещите, тъй като този закон е гласуван по време на тяхното ръководство, добави Стойнев. „ Законът е явен и в държавния бюджет е записано ясно, че един глас се заплаща по 11 лв. “, добави Стойнев.
Не е ясна сумата, която Българска социалистическа партия би трябвало да върне в държавния бюджет.
„ След вчерашното съвещание на Националния съвет на партията беше взето решение за връщане на ПГ на Българска социалистическа партия в работата на Народното събрание. Днес имахме среща с народните представители, на която дообсъдихме идващите ни дейности. Взе се решение от през днешния ден депутатите да влязат в парламентарните комисии, да се включат в работата на Народното събрание, и от на следващия ден в пленарна зала ПГ на Българска социалистическа партия да взе участие в съвещанието на Народното събрание “, добави Горанов.
Основен приоритет на народните представители на Българска социалистическа партия при връщането им в работата на Народното събрание ще бъде внасяне на промени, които касаят битката с корупцията в Закона за правосъдната власт.
Стойнев отхвърли да разяснява отхвърли на Делян Пеевски от Движение за права и свободи да замине като евродепутат в Европейския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР