БСП ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху споразумението

...
БСП ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху споразумението
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще подкрепи ветото на президента за БТР-ите за Украйна

БСП ще поддържа ветото на президента Румен Радев върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна. Това съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Ветото на президента върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна е вярно и ние ще го подкрепим. От началото до края на тази договорка ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ беше срещу ", посочи тя.

Нинова добави, че претекстовете на президента съответстват с причините на социалистите срещу съглашението.

" Аргументите ни бяха - първо, за неналичието на задоволително информация, второ - че нямаме доказателства, че тази техника е с отпаднала нужда, трето – че тя може да бъде употребена в бедствени обстановки, за защита на оградата и така нататък, и четвърто – че това подаяние е в ущърб на националната сигурност и отбрана на националния интерес, националните граници и популацията при бедствия и повреди ", уточни тя.

Корнелия Нинова разяснява президентското несъгласие след втора поредна среща на леви, центристки и патриотични обединения за бюджета за следващата година.

" Форматът ни се уголемява, през днешния ден се включиха и Национална движение „Симеон Втори". Получихме поддръжка за предложенията на Българска социалистическа партия във връзка с бюджета сред първо и второ четене, дадоха се и още оферти, които ще внесем от името на всички ", ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Следващата среща ще е по измененията в Конституцията, добави Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР