БСП ще подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейското насилие

...
БСП ще подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейското насилие
Коментари Харесай

Нинова: Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР за партийни цели или натиск

БСП ще поддържа основаването на анкетна комисия за полицейското принуждение на футболния митинг, разяснява Нинова.

И добави, че БСП осъжда всички вандалски дейности, заличаване на държавна благосъстоятелност, нахлуване над служители на реда, осъждаме и дейностите на полицията, с които бяха бити мирни жители, публицисти.

Искаме истината и обстоятелствата, да не се протяга ръка върху мирни хора, да не се замита това под килима, акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " да поддържат вота на съмнение към кабинета, да се завършва със " сглобката " и да се възстановява обстановката.

" Това, което става сред Кирил Петков и министъра на вътрешните работи, е невиждано в новата ни политическа история. Партията, която държи мандата на държавното управление, желае оставка на министър от това държавно управление и той споделя " Не, няма да я дам ", тъй като другата част от сглобката стои зад него и нe дава оставката. Това е още едно доказателство за думите ни от началото на този кабинет до ден сегашен ", акцентира Корнелия Нинова и добави, че не готвят трети избор на съмнение, но алтернативен бюджет - да.

Малко по-рано стана ясно, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е отстранил от служба трима служители на реда поради полицейското принуждение от вечерта на погрома на футболния митинг предишния четвъртък. След привършване на инспекцията, разпоредена от него, са заведени дисциплинарни производства против тримата към този момент отстранени чиновници на Министерство на вътрешните работи - пълководец на поделение и двама старши служители на реда.

В рамките на по-малко от 48 часа е открито, че петима чиновници правят нарушавания, сподели шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР