БСП ще подходи отговорно към задачата си. Ще бъдем последователни,

...
БСП ще подходи отговорно към задачата си. Ще бъдем последователни,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП няма как да продължи политиките на служебния кабинет

„ Българска социалистическа партия ще подходи отговорно към задачата си. Ще бъдем поредни, спокойни и диалогични, каквито сме били и досега. Ще свикаме Националния съвет в границите на тази седмица и там ще вземем решение с кого и по какви тематики да приказваме или да не приказваме “. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.
Той напомни, че към днешна дата България към момента няма държавен бюджет, а това води до замразени приходи, липса на опция за даване на помощи за бизнеса, както и неспособност да се реализират други обществени политики, а това ще продължава, в случай че не бъде формирано държавно управление, сподели националният представител от левицата.
Социалистът съобщи, че не би трябвало да бъдат поставяни червени линии, а да се слагат общи цели, по които да работят партиите. 
„ Другите преди нас сложиха такива цели, които бяха ясни, че няма по какъв начин да бъдат признати. Българска социалистическа партия е поредна мощ, ние сме срещу изпращането на оръжия и няма по какъв начин да го приемем, на тях им беше ясно. Затова и не получиха поддръжка и не бяха сюрпризирани от това наше държание “, напомни Свиленски.
Социалистът прикани за успокоение, разсъдък и диалогичност. „ Първият въпрос, на който би трябвало да си отговорят всички политически сили, е желаят ли да имат държавно управление – в случай че не желаят, всеки може да откри своите причини да не поддържа едно или друго държавно управление, без значение от състава.  Ако партиите решат, че би трябвало да има държавно управление и Народното събрание да работи – тогава задачата става много по-лесно решима “, сподели той.
„ Явно е, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да продължи политиките на служебния кабинет, а и не би трябвало. Няма по какъв начин ние да продължим политиките по въоръжаване, по изпращане на оръжие за Украйна, по заледяване на приходите.  Този длъжностен кабинет замрази минималната работна заплата – ние от години приказваме, че тя би трябвало да бъде 50% от междинната – или сега 850 лева “, уточни Свиленски
Зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ отхвърли спекулациите, че Българска социалистическа партия ще бави съзнателно мандата. „ Досега имаше период и мандатът беше муден от президента.  Българска социалистическа партия в никакъв случай не е бавила безпричинно мандата – лятото не сме бавили мандата, върнахме го на осмия ден в случай, че няма период. Когато свикаме нашия Национален съвет, когато проведем диалозите и получим отговора на въпроса желаят ли останалите партии да има държавно управление – ще стане ясно още какъв брой време ще се държи мандатът “, сподели Свиленски и добави, че съгласно него в края на тази седмица Българска социалистическа партия ще има подготвеност да повика политическите партии на диалози.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР