БСП ще напусне коалицията, ако МС гласува военна помощ за

...
БСП ще напусне коалицията, ако МС гласува военна помощ за
Коментари Харесай

БСП напуска коалицията, ако МС изпрати военна помощ за Украйна

БСП ще напусне обединението, в случай че Министерски съвет гласоподава военна помощ за Украйна – това съобщи на борсата в Първенец вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. 

Според нея би трябвало да се изчака какво решение в сряда ще вземе Народното събрание. " Много неща се приказват, болшинството е „ За “ да се разпореди това на държавното управление, други са срещу ", разяснява тя и повтори, че в случай че държавното управление гласоподава изпращането на военната помощ, Българска социалистическа партия ще  напусне.



Въпреки това тя не предвижда предварителни избори. Нинова още един път повтори, че нито един патрон от България не е изпратен за Украйна и Русия. " България изнася оръжие за 50 страни, в случай че новият притежател на продукцията я изпраща за Украйна това е негово решение ", посочи тя.

На борсата в Първенец тя се срещна с производители и търговци, с цел да разиска помощ за сектора. Производството на плодове и зеленчуци предходната година е подкрепено от страната с 29 милиона лв., а тази година помощта е 53 милиона, като се предлага в актуализацията да бъдат отделени още 100 милиона лв..



" Бизнесът би трябвало да бъде подсилен, поради високите цени на ел. силата и на торовете, като помощта от 300 лв. на мегаватчас от държавното управление остане и отсега нататък ". Корнелия Нинова предлага и държавна помощ под формата на торове.
Тя още веднъж удостовери позицията, че при по- скъпи доставки на газ, след решението на Газпром да спре синьото гориво за страната ни, страната би трябвало да поеме разликата в цената.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР