БСП ще направи своето предложение за представители на новия състав

...
БСП ще направи своето предложение за представители на новия състав
Коментари Харесай

БСП ще предложи свои хора за ЦИК, въпреки че е вън от парламента

БСП ще направи своето предложение за представители на новия състав на ЦИК, само че ще изчака предложенията и на неправителствени организации, и на професионални гилдии, по-късно ще се направи селекция. Това изясни депутатът от левицата Тодор Байчев. "Принципът на избор ще е професионализмът, а не верността към ръководителя на парламентарната група ", разясни той. И по този начин отговори на обвиняването, което ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов насочи няколко пъти, че Корнелия Нинова желае да се смени съставът на ЦИК, с цел да вкара там свои хора, защото сегашните членове са препоръчани от Мая Манолова и Михаил Миков.

"Начинът, по който може да бъде подредена една листа от партията, не е наложително да бъде харесан от гласоподавателя. Именно преференциалният избор дава опция тя да бъде пренаредена вътре в самата партия. Това дава сигнал за всяка партия ", сподели пред БНР Тодор Байчев по горещата тематика от последните дни. Той изясни, че решението, което е взето на съвещание на парламентарната група на "БСП за България " е депутатите да се откажат от възнаграждението си, като това изключва всякаква отплата.

"Взели сме решение и да се откажем от използването на служебни коли от Народното събрание, както и командировъчни. Г-жа Нинова е изпратила писмо до ръководителя на Народното събрание, в което декларира, че с изключение на отхвърли ни, при смяна на правилника на работата на Народното събрание, дружно с предложенията на ГЕРБ, да се имат поради и нашите - за понижаване и заледяване на депутатските заплати ", уточни депутатът от левицата. Попитан дали социалистите ще влязат в пленарна зала, с цел да защитят своето предложение, Байчев изясни, че евентуално преди този момент този въпрос ще бъде разискван в групата или на пленум.

"На този стадий Националният съвет на Българска социалистическа партия е взел решение депутатите от левицата да излязат от Народното събрание. Това може да реши Националният съвет, да реши, дали би трябвало да се влезе в Народното събрание, било за гласоподаване на президентското несъгласие, по този, или различен въпрос ", разясни Байчев.

Междувременно Българска социалистическа партия стартира поредност от срещи с Неправителствени организации, цивилен сдружения и партии за общ фронт за почтени избори. Първата ще е с управлението на Гражданско придвижване "ДНЕС " в София. На нея ще отидат ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и членове на управлението на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков, Филип Попов и Христо Проданов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР