БСП сезира Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за високите

...
БСП сезира Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за високите
Коментари Харесай

БСП сезира КЗК за високите цени на мобилните оператори

Българска социалистическа партия сезира Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за високите цени на мобилните оператори . Целта е тя да се произнесе дали телекомите, които ползват безусловно идентични клаузи, не основават спънка пред разпоредбите на свободната конкуренция, изясни преди дни водачът на социалистите Корнелия Нинова. 

По думите на Нинова явно държавното управление не желае и не може да предприеме дейности, КЗП стои безусловно блокирана , спорят 3 управления кое е законното .

„ Ние предложихме на премиера решение – да анулира противозаконното уволняване. Искаме да има страна, може да има страна, има органи, има способи да се трансформират тези контракти. Те са безусловно неравностойни, вие знаете, всеки от вас е консуматор. Подписваш този контракт без правото въобще да го променяш, той е стандартизиран. След това не можеш да се откажеш от него, в случай че се откажеш – би трябвало да плащаш неустойки. Това не е свободна конкуренция, не е пазарно. Това е заробване на хора “ , разяснява пред медиите Корнелия Нинова преди дни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР