БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал

...
БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал
Коментари Харесай

Сергей Станишев: „Продължаваме Промяната“ изглежда съзнателно „закопаваха“ БСП

" Българска социалистическа партия се появи като правилен съдружен сътрудник, аз бих споделил – като прекомерно правилен, към „ Продължаваме промяната “, тъй като Политическа партия не бяха правилни към Българска социалистическа партия ", това сподели ръководителят на Партията на европейските социалисти, някогашен министър председател и водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев в Стара Загора.

„ Продължаваме Промяната “ сякаш умишлено " закопаваха " Българска социалистическа партия ", разяснява Станишев.

Според него има риск на идните избори да се получи конфликт сред ГЕРБ и Политическа партия, а Българска социалистическа партия да пропадне.

" Знаете, че на всички избори е най-важно кои са двете политически сили, които вършат огромния конфликт. Най-големият риск е дали ще можем да се оправим като партия, да измислим наша опция ", уточни Станишев.

" За страдание в това държавно управление имаше заложени няколко основополагащи дефекта, които доведоха до неговия ранен край ", разяснява още ръководителят на ПЕС.

" Първо - нито един от противоречивите въпроси сред партиите в обединението не беше залегнал в програмата за ръководство, което докара до това, че когато се сблъскваха с всяка спорна теза в хода на ръководство, възникваше рецесия ", уточни Станишев.

И добави, че това е довело до огромно напрежение сред партиите.

Като втори проблем той уточни неналичието на механизъм за изглаждане на разногласия.

Трето – за едно съдружно напрежение е извънредно значима политическата просвета.

" Ако не се почитат водачите на партиите, се получава това, което се получи ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР