БСП се отмята от първоначалната идея за ревизия на прехода,

...
БСП се отмята от първоначалната идея за ревизия на прехода,
Коментари Харесай

Красимир Велчев: БСП се отмята от първоначалната идея за ревизия на прехода

БСП се отмята от първичната концепция за проверка на прехода, счита Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, във връзка предлагането на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че тя не би трябвало да се лимитира единствено до приватизацията.

„ Това е нещо като отмятане от първичната концепция, която излезе от тях и ние казахме, че ще я подкрепим. В момента, в който ние се съгласихме, че ще подкрепим такава проверка, започнаха да слагат и други условия. При всички диалози по този начин се получава с нашата опозиция”, съобщи Велчев предаването „ Лице в лице” по bTV.

„ Знаем, че при проверка на всичко през 90-те години, изключително за приватизацията, няма по какъв начин да бъдат анулирани сделките”, призна той. Иначе обаче се получавало, че за 28 година никой не е отговорен за нищо.

„ Отчитаме, че проверката при започване на новия век, беше осъществена от тези, които направиха този обир ”, означи той.

Декларацията на конгреса на ГЕРБ, че няма да се коалираме с Българска социалистическа партия, беше призната, с цел да покажем ясно на обществото, че нито сме желали, нито имаме предпочитание за такава коалиция, сподели още Красимир Велчев.

По думите му това е станало в отговор изказване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която твърди, че непрестанно от ГЕРБ ги канели за коалиция, което не било истина.

--> Според Велчев се пускат клюки, с цел да се внесе нестабилност в настоящето ръководство.

По въпроса за оставката на към този момент някогашния ръководител на Народното събрание Димитър Главчев той съобщи, че е изживял случилото се по-тежко от самия Главчев.

„ Бях афектиран, че желаят оставката на човек, който съблюдава главния закон в Народното събрание. Какъв образец даваме - че там, където се коват законите, може те да не се съблюдават. Главчев искаше да се съблюдава законът, нищо повече”, акцентира Красимир Велчев.

„ Да не би Нинова да е над закона или освен това от всички останали в парламента”, попита той.

„ Аз го изживях по-тежко от самия Главчев. Той сподели: Да, виж, не става дума дали имам право или нямам право.Но никога ГЕРБ нямаме право преди председателството да оставяме Народното събрание празен. Не мога и няма да го допусна”, разкри още Велчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР