БСП призова премиера Бойко Борисов да ограничи изказванията си за

...
БСП призова премиера Бойко Борисов да ограничи изказванията си за
Коментари Харесай

БСП призова Борисов да ограничи изказванията си за коронавируса, всявал повече паника

БСП прикани премиера Бойко Борисов да ограничи изявленията си за ковид, с тях всявал повече суматоха. Това разгласи на конференция в зала "Запад " на Народното събрание ръководителят на левицата Корнелия Нинова. "Борисов да се ограничи с изявленията си, тъй като с всяко изказване усилва суматохата измежду хората. Няма по какъв начин в едно изречение да кажеш "не се паникьосвайте " и в същото изречение - това е един тип война ", акцентира Нинова.

Според социалистите развиването на обстановката с ковид у нас изисква реакция без суматоха, студен разсъдък, да се даде думата на съществени хора и експерти. От Българска социалистическа партия обявиха, че са подготвени като съпротива да спомагат с каквото могат за намиране на рационални решения. Червената лидерка разгласи, че още през днешния ден ще изискат от работодателските организации справедлив разбор на обстановката в стопански проект и какви законодателни и обществени ограничения са нужни. Тя прикани да се мисли дълготрайно и сложно, а не парче, както, по думите й, прави държавното управление на Борисов.

Лидерът на столетницата укори изпълнителната власт, че не е била готова за инфекцията, а занапред се шият и внасят защитни средства. "В Европа държавните управления одобриха пакет от съответни бюджетни и обществени ограничения за подкрепяне на родители, чиито деца са у дома и не могат да отидат на учебно заведение, а те - надлежно на работа, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия. По думите й, там се мисли държавнически и решенията се извършват незабавно.

"Най-важно е да се овладее разпространяването на ковид, само че би трябвало да се подсигурява и бъдещето, да се мисли за социално-икономическите последствия, а в това отношение кабинетът не разисква нито финансови, нито законодателни ограничения ", посочи Нинова. Тя заявява, че с управлението на парламентарната й група не са обсъждани въведените от през днешния ден ограничения за работа в Народното събрание. Това е заповед на ръководителя на Народното събрание, издадена е през вчерашния ден, изясни водачът на социалистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР