БСП представи пред парламентарната група на Български възход предложения за

...
БСП представи пред парламентарната група на Български възход предложения за
Коментари Харесай

БСП и Български възход за трайно мнозинство и бюджет

Българска социалистическа партия показа пред парламентарната група на " Български напредък " оферти за бюджет за 2023 година , които плануват постоянен обществен пакет за деца, майки, младежи, работещи небогати и пенсионери.

Предложенията им са импортирани преди месец в Народното събрание, а срещата в Народното събрание е поредна с всички парламентарни групи.

Исканията на социалистите са да се стартира работа върху бюджета и приходите на хората . Сред измененията им са нарастване на минималната работна заплата с 50%, смяна в критериите за енергийна беднотия, таван на цените на горивата. Проектът им носи името: " Доходи, непоклатимост, взаимност ".

Лидерът Корнелия Нинова показа настояванията пред депутатите на Стефан Янев. Тя акцентира на обстоятелството, че се одобряват към този момент закони от 47-о Народно събрание, като да вземем за пример за увеличение на акциза и претенции на служебния кабинет за увеличение на минималната работна заплата, което може да " провокира големи исблъсъци и може да опонира на удължителния бюджет и тези параметри би трябвало деликатно да се разискват сред първо и второ четене на законопроекта ".
 Поканен на диалози за бюджет, Янев изиска от Петков постоянно държавно управление
Поканен на диалози за бюджет, Янев изиска от Петков постоянно държавно управление

Български напредък избират да се удължи настоящата фискална рамка

Стефан Янев отговори с доверие към предложенията на левицата, " защото имат опит ". " Трябва редом да се приказва за сформиране на болшинство, което да поддържа държавно управление и след това посредством гласоподаване на държавен бюджет да се подсигурят всички системи ", уточни той.

Да се търси единодушие сред парламентарните групи сред първо и второ четене, поддържа Стефан Янев . Той моли да има спор в верния баланс, който да обезпечи обществена политика на страната. " Може да се получи клатушкане по ограничения и числа и по-късно да не могат да се компенсират неточности ", сподели той.

Корнелия Нинова от своя страна заприказва за основаване на трайно болшинство, а не на рисковите плаващи болшинства. " Очакванията ни са за първата и втора мощ, само че сред тях напрежението пораства, диалозите не вървят ", сподели тя. Лидерът на Българска социалистическа партия желае и забързване за диалозите за бюджета, наблягайки, че Демократична България и Политическа партия не желаят да вземат участие в тях.
 БВ желае постоянен кабинет, само че не е самоцел
БВ желае постоянен кабинет, само че не е самоцел

За ГЕРБ държавно управление на малцинството няма да е дълготрайно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР