БСП предложи пред Народното събрание актуализация на бюджета, която включваше

...
БСП предложи пред Народното събрание актуализация на бюджета, която включваше
Коментари Харесай

Муравей Радев: Приказките за “празен чек“ са само за наивници и политически спекуланти

БСП предложи пред Народното събрание актуализация на бюджета, която включваше пакет от безплатни помощи за хората, бизнеса, общините и още редица изпаднали в рецесия браншове на обща стойност над 1,5 млн. лева Подобно предложение е неуместно. Това разяснява някогашният финансов министър Муравей Радев, в предаването “Офанзива “ по Канал 3.

“Представете си, че сте корабокрушенец в океана и имате вода единствено за три дни. Ще я изпиете ли едновременно? А, в случай че някой ви каже, давай, изпий я, пък на следващия ден може и да завали дъжд? Това все едно оферират Българска социалистическа партия с ограниченията за безплатни помощи “, уточни Муравей Радев.

Николай Василев: Публичният бранш да не купува нищо ненужно тази година

На пръв взор предложенията наподобява сносно, само че на втори е видно, че те наподобяват повече на бойкот към ръководещото болшинство, счита някогашният финансов министър. “Те споделят, че финансовият буфер, който планува новия заем, щял да се изхарчи от държавното управление. Който мисли по този начин, значи няма обикновена икономическа просвета. Една стотинка не може да бъде изхарчена от буфера, тъй като това автоматизирано ще усили външния дълг на страната. Приказките за “празен чек “ са единствено за наивници и политически спекуланти “, споделя още Радев.

Мораториумът на банковите заеми е най-мащабната антикризисна мярка, която бе призната от държавното управление, съгласно Муравей Радев. “За да добиете показа, ще ви кажа, че с изключение на разсрочване на главниците, ще има такова и на лихвите. За предходната година банките са отчели 3 милиарда лева доходи от лихви. Ако бъдат разсрочени за половина година, те ще се употребяват от компаниите и хората, които имат заеми “, изяснява финансистът.

Борисов желае: Само с маска или шал да се излиза. "Мразим да умрем, умрем да ненавиждаме ", подсети той

Министърът от кабинета на Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) - приветства и решението на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за обновяване на процедурата по участието на България в Еврозоната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР