БСП получи покана за разговори от страна на Продължаваме промяната“

...
БСП получи покана за разговори от страна на Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Деян Дечев: БСП призовава президентът да наложи вето на закона за предоставяне на оръжия на Украйна

БСП получи покана за диалози от страна на „ Продължаваме промяната “ и ще участваме в тях.

Лошо е, че тази покана стартира с слагане на разграничителни линии и ултиматуми, които не са удобни за основаване на държавно управление. Нека забележим какво ще произтече от идните диалози сред нас и Политическа партия “. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Деян Дечев в ефира на Nova News.

Дечев заяви, че от „ Продължаваме промяната “ упорстват Българска социалистическа партия да поддържа ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс. Социалистите обаче застават зад правото на хората да избират по какъв начин да гласоподават и няма да поддържат това несъгласие, безапелационен бе социалистът. Той напомни за множеството неточности при отчитане на машинното гласоподаване, които станаха ясни от показаните протоколи по време на дебатите за измененията в ИК и прикани за повече доверие към хората, участващи в изборния развой.

Деян Дечев уточни, че Българска социалистическа партия не е поставяла червени линии пред „ Продължаваме промяната “ и има подготвеност за разговор с тях.

Позицията на левицата обаче остава безапелационна във връзка с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ – социалистите няма да поддържат техни кабинети. „ Въпреки спекулациите, че Българска социалистическа партия ще си играе с кворума, по време на гласуването на проектокабинета „ Габровски “ се видя ясната позиция на Българска социалистическа партия – всички бяхме в зала и гласувахме срещу “, напомни Дечев.

 „ Коалицията на войната “ се препотвърди преди броени минути, когато беше утвърдено в зала съглашението сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна за изпращане на безплатна военна и военно техническа помощ на Украйна. Аз не изключвам разновидността „ обединението на войната “ във втория мандат да имат диалози, които да доведат до съставяне на държавно управление “, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

Деян Дeчев още веднъж съобщи, че Българска социалистическа партия се афишира изрично срещу закона за даване на оръжия за Украйна и приканва президента Румен Радев да наложи несъгласие върху него.

Що се отнася до третия мандат – в случай че той бъде връчен на Българска социалистическа партия, социалистите имат подготвеност да водят диалози с останалите политически партии, сподели Дечев. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР