БСП поиска министърът на правосъдието Цецка Цачева да подаде оставка

...
БСП поиска министърът на правосъдието Цецка Цачева да подаде оставка
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Цецка Цачева

Българска социалистическа партия изиска министърът на правораздаването Цецка Цачева да подаде оставка поради избягалите пандизчии от Централния софийски затвор и изискванията за престояване в местата за отнемане от независимост.

"Тъй като политическата отговорност е въпрос на оставка, ви приканваме да не се бавите ", съобщи Валери Жаблянов от левицата след чуването в Народното събрание.

Жаблянов цитира отчети на Европейския комитет за попречване на изтезанията към Съвета на Европа и означи, че констатациите в тях за реда в българските затвори са смразяващи. "И в случай че това не е илюстрация за неявяване на политика и на управнически потенциал, не знам какво е ", разяснява той.

Цачева отговори, че е неприемливо да се смесват двете тематики - вчерашният случай с бягството на двама пандизчии и отчетите на Комитета срещу изтезанията.

"Няма спор за тежестта на вчерашния случай, престъпно действие. Позоваването на отчетите на Комитета срещу изтезанията в годините обратно, без да отчетете последния годишен отчет от средата на март тази година беше неточно от ваша страна. Трябва да сте удовлетворени от констатациите за реализиран прогрес ", уточни тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР