БСП поиска изслушването утре в парламента на четирима министри заради

...
БСП поиска изслушването утре в парламента на четирима министри заради
Коментари Харесай

БСП иска изслушване на 4-ма министри заради наводненията

Българска социалистическа партия изиска чуването на следващия ден в Народното събрание на четирима министри поради жертвите и наводненията в Бургаско.
Червените желаят да извикат на препитване министъра на околната среда Нено Димов, на стопанската система Емил Караниколов, на вътрешните работи Валентин Радев и на районното развиване Николай Нанков. Те желаят да са наясно има ли безучастие от страна на институциите, с цел да се стигне до този драматичен край.
Според социалистите повода за бедствието е неналичието на добра съгласуваност сред обособените ведомства. Те припомниха, че точно Държавната организация за метрологичен и механически контрол, управлява рискови ли са язовирите у нас.
В Бургаско да вземем за пример, има седем язовира, които сами по себе не са рискови, само че дружно образуват каскада. Именно по тази причина те упорстват икономическото министерство да направи промени в закона за водите, тъй че да се класифицира по точно техническите характерности на язовирите и размера на вода, във водоемите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР