БСП отново внесе в Народното събрание предложението си България да

...
БСП отново внесе в Народното събрание предложението си България да
Коментари Харесай

БСП отново внесе в НС искането си да купим от руската ваксина Спутник V

Българска социалистическа партия още веднъж внесе в Народното събрание предлагането си България да купи от съветската ваксина " Спутник V “ - концепция, която стартира и в края на дните на предходния парламент, само че болшинството на ГЕРБ тогава го отхвърли и видоизмени.

Предложението на Българска социалистическа партия е Народното събрание да разпореди на Министерския съвет да предприеме всички нужни дейности за обезпечаване в страната на съветската ваксина и достъпа на българските жители до нея.

" С оглед обезпечаване на опция на всички български жители, които желаят да се имунизират, да го създадат, е належащо да се употребяват наличните препарати. В България се ползват имунизациите на Pfïzer-BioNTech, Modema и AstraZeneca, само че са явни компликациите за набиране на нужните количества. Вече доста страни се възползваха от правото си да договорят независими ваксини, отвън общите съглашения, подписани от Европейския съюз “, се споделя в претекстовете на депутатите от Българска социалистическа партия.

Те напомнят и че Европейска комисия даде " зелена светлина " на страните в Европейски Съюз да се доставят с ваксини отвън общата тактика на лична отговорност.

През март аналогично предложение на Българска социалистическа партия и одобри Народното събрание да разпореди на Министерския съвет съвещания с Европейска комисия за изследване на опцията за покупка и на други ваксини против Covid-19, които са получили позволение за приложимост в страни отвън Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР