БСП отчете представянето си на местните избори така, както легендарният

...
БСП отчете представянето си на местните избори така, както легендарният
Коментари Харесай

Позитанец за бой се стяга

БСП регистрира представянето си на локалните избори по този начин, както именитият Атанас Пържелов регистрира едно време минимална загуба на националната ни футболна гарнитура от Италия - играхме прелестно и като се има поради, че играхме против международен първенец и те ни биха единствено с един гол разлика, то резултатът на процедура е " еднакъв, да не кажа освен това ". 

Така стоят нещата с Българска социалистическа партия и изборите. Очевидно е, че в тази страна мъчно ще се откри човек отвън дребна част от тясното управление на партията, който е проспал изборите, в този момент се разсънва и изобщо не е наясно по какъв начин приключиха те. Да му разбираем - Българска социалистическа партия отново падна. Би в Русе, би в Благоевград, само че като цяло отново си падна. Въпреки този общопризнат факт социалистите към Нинова настойчиво започнаха да търсят някакъв триумф, какъвто и да е, с цел да го отчетат на партийния си конгрес. И го откриха - мощният мъж в алената партия Кирил Добрев съобщи отговорно, че " Българска социалистическа партия е обърнала тренда " - за първи път от 25 години, видите ли, Българска социалистическа партия печели на локални избори повече гласове, в сравнение с предните локални избори! С ръка на сърцето би трябвало да признаем - това е уникална хрумка! Това е все едно във Венецуела да кажат - обърнахме тренда, инфлацията ни се срина със 120% и вече е " единствено " 3326%. Не, не - това е все едно да отчетеш оживелите след бубонна чума като приръст на популацията. 

Онзи ден на някакъв регистриран конгрес алените, които вярно се бяха кротнали около изборите, демонстрираха, че

 

не престават да живеят в две паралелни вселени 

 

Затова имаше и два отчета за представянето на партията във вота - формален и на опозицията. В формалния, Ниново-Добревия отчет, цялостният срам на Българска социалистическа партия в алените бастиони Врачанско, Монтанско, Видинско... бе показан по изумителен, ей бога ми, метод. В началото на прехода Българска социалистическа партия е партията, която печели селата и дребните общини, а в този момент, видиш ли, неразумний, Българска социалистическа партия печели огромни общини - туй Русе, туй Благоевград, Перник даже!... Щото хората там се освободили от герберското робство и внезапно са заобичали БСП-то. 

Всъщност, в случай че в Българска социалистическа партия някой беше решил за многообразие да направи същински разбор на изборите, елементарно щеше да откри, че Българска социалистическа партия завоюва единствено там, където ГЕРБ имаше вътрешни проблеми - поради самозабравил се градоначалник, поради непокорен кмет, поради " хора на Цветанов " и така нататък Ако ГЕРБ си беше изчистила къщата по-рано, Българска социалистическа партия нямаше да хване и една ръка в огромните общини.

Но не резултатите от изборите са значими. Важно е това, което сподели Добрев: " Някои хора в Българска социалистическа партия нямаха самообладание да свърши изборната акция, за да стартират нова - вътрешнопартийна кампания. " Всъщност - не " някои ", а всички чакаха с неспокойствие да се постави завършек на тези досадни избори, че

 

да се захванат с познатото - партийния мариз

 

На " Позитано " още се чудеха какво да отчетат като огромен триумф, когато вътрешнопартийната съпротива изиска оставки поради неприятното показване на изборите. Опозицията изясни, че консервативният социалист Корнелия не става за нищо, защото след 2016 година пропуснала редица шансове за триумф. Така Станишев, Гуцанов и така нататък за следващ път сведоха базисните проблеми на Българска социалистическа партия, дълбоката рецесия, която стига до въпроса за идентичността даже, до елементарен личностен проблем - обявявайки, че без Нинова Българска социалистическа партия може да завоюва парламентарни избори, само че с Нинова - изрично не, и плюшено мече на селски панаир не може да завоюва.  

Разбира се, Нинова в никакъв случай не си оставя черния кон в реката, по тази причина тя отвърна без доста мислене на удара - не може да се приказва с хора, дето се целуват с Местан на Орлов мост, рече тя. Тогава Весела Лечева скочи на Станишев, Янаки заудря по ръководството и... нещата в Българска социалистическа партия се върнаха в устойчивото положение на червен безпорядък. 

 

" От нас струи завист и ненавист ",

 

установил Калоян Паргов. Така е. Откритата война по върховете на Българска социалистическа партия бързо слезе измежду членовете и симпатизантите. Сега приятел кълне приятел, инфлуенсър е хванал за гушата инфлуенсър - по този начин както не са се джафкали с прост жълтопаветник или гербер. Всички са уверени, че пречистването на партията минава през реки от кръв. " Наше дело правое, зложелател будет разрушен, победа будет за нами ", по този начин да се каже. 

Толкова мощно струи тая завист, че към този момент страната е тясна и алените трансферират минусите си на европейско равнище. Добрев иска Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния развой в България...?! Иска " обществена полемика на европейско равнище... " От кого я желае? От ПЕС, т.е. от Станишев, който към този момент изясни, че е цялостен срам при ерозиращ ГЕРБ да не може да се представиш най-малко почтено. 

На оня героичен регистриран пленум единственият, който се опитал да реализира невъзможното - т.е. да сдобри лагерите, бил новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков. Този, който всеки социалист развява през днешния ден като знаме. Сещате се какво станало - никой не му обърнал внимание. 

 

В Българска социалистическа партия царува фронтовашка логика на психиката

 

В този двуклетъчен свят не може да се позиционираш на друго място с изключение на при Нинова или при Сергей примерно. Дълбоко неправилно, самоубийствено за всяка партия държание, към което сега социалистите се стремят като комар към крушка. Това е все едно десните да дебатират преди първия тур за кого ще гласоподават на балотажа - за социалист или за гербер. Демотивиращо, непродуктивно държание.

Днес в Българска социалистическа партия не търпят различен звук с изключение на дрънкането на оръжие. Не търпят различен глас с изключение на фалцета си. За тях всичко, което не е офанзива, е оттегляне. Както споделя Добрев: " Когато ти гори откъм гърба, по-лесно вървиш напред. "

Истината е, че с цел да се отлепи от дъното БСП, няма никакво значение кой е отпред на партията. Няма никакво значение какво е станало в предишното. Няма никакво значение даже каква е позицията по Истанбулската спогодба или по вноса и износа на магданоза.

Единственото значимо за Българска социалистическа партия, както и за всяка друга партия, е да спре този пожар. Щото този пожар унищожава Българска социалистическа партия, а ГЕРБ и десните се греят на огъня. Не да настане мир и обич, сакън, ще има да се чудят какво да вършат на " Позитано ", в случай че настане безоблачно време. Просто с воюващи лагери никоя партия не е прокопсала. 

И не, това не значи, че не трябва чистка. Защото всеки социалист, който мисли, че би трябвало да се саморазправи до крайник с конкуренцията в партията, в действителност работи за Бойко Борисов. И няма никакво значение по какъв начин се споделя, на какъв пост е и дали работи поради пари или поради огромно его - той работи за ГЕРБ и би трябвало да си върви. 

Българска социалистическа партия не може да спре разкола с магическа пръчка, това е ясно. Единственият ярък лъч на хоризонта е конгресът след половин година. За това време партията би трябвало да откри и да се сплоти към човек - умел, само че неизхабен, известен, само че не с гафовете си, който да сформира достатъчно внушителен партиен екип, с който да работи. Нищо чудно партията да не успее да тръгне по този път след половин година и да остане в плен на лагерите. Тогава ще стане това, което става на всички места по света - ще се появи нова лява партия, която ще притисне съществено Българска социалистическа партия.

Досега това нямаше по какъв начин да се случи.

В бъдеще това няма по какъв начин да не се случи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР