БСП оповести списъка с фирми, с които държавното дружество "Автомагистрали"

...
БСП оповести списъка с фирми, с които държавното дружество "Автомагистрали"
Коментари Харесай

БСП: Некачествените пътища не са проблем на изпълнителя, а на държавните органи

БСП оповести листата с компании, с които държавното сдружение "Автомагистрали " има подписани контракти. На брифинг във вторник (12 февруари) социалистите обясниха, че контрактите са за наем на техника, за доставка на строителни материали и осъществяване на действия.

"В листата от компании има и дребни такива - от тях несъмнено са наети по един екскаватор, един кран и в това няма нищо неприятно - страната е сътрудник на бизнеса и това е обикновено. Но в листата има и герои, които си познаваме. Три контракта - хоп, един участник за "Хемус ". Още три контракта - прас - още един участник ", изясни Кирил Добрев, изброявайки "ПСТ Груп ", "Главболгарстрой ", "Галчев Инжеренинг " и "Пътища и мостове "​.

На тази база Българска социалистическа партия подозира, че това са действителните строители на автомагистрала "Хемус ". Добрев посочи също, че "Галчев Инжеренинг " е ремонтирала НДК, а "Пътища и мостове " е била ангажирана с Лагрото, от което се роди абсурда "Ало, Банов съм ".

"Некачествените пътища не са проблем на изпълнителя, на строителя, а на държавните органи, които ги одобряват. Строителят прави това, за което му се заплаща. Като му се прибере половината, което му се заплаща - ясно е какво следва ", добави Добрев.

От отговор на строителния министър Петя Аврамова до Българска социалистическа партия излиза наяве, че рамкови контракти са подписани също по този начин с "Инжстройинженеринг " " "Геострой ", "Грома холд " (преди "Агромах ") и "Инфрастроежи ".

Депутатът Георги Свиленски позволява, че самата "Автомагистрали " няма потенциал за дейностите по "Хемус ", за които държавното управление отдели 1.34 милиарда лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР