БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на

...
БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на
Коментари Харесай

БСП: Сезираме главния прокурор за готвена намеса в изборите

БСП разгласи, че сезира основния прокурор за допустима операция на идните избори.

" Днес зам.-министърът на електронното ръководство Благовест Кирилов съобщи, че напуща поста си заради липса на бистрота. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на шефовете на “Информационно обслужване ”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е формиран съгласно резултатите от състезанието. Той декларира,че не може да одобри това и че във всяко свое деяние се управлява от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност, които са основни условия за естественото протичане на идните избори ", пишат още от " Позитано " 20.

Според тях подадената от Благовест Кирилов оставка алармира за тъкмо противоположното – липса на тези условия и сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори.

От левицата напомнят, че към този момент са алармирали ОССЕ и ПАСЕ за " неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите, планувани за 02.04.2023 година "

"
Тогава изпратихме документи с съответни данни за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това към този момент свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното ръководство от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от операция на изборите ", споделят още от партията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР