БСП обвини районната прокуратура в Шумен в изпълнение на политически

...
БСП обвини районната прокуратура в Шумен в изпълнение на политически
Коментари Харесай

БСП обвини прокуратурата в Шумен в изпълнение на политически поръчки на управляващите

БСП упрекна районната прокуратура в Шумен в осъществяване на политически поръчки и изиска сериозна интервенция и инспекция от основния прокурор Сотир Цацаров. Поводът - след интервенция на районната прокуратура в Шумен е почнало следствие и изземване от локалната конструкция на Българска социалистическа партия на описите с имената на хората, участвали на делегатски събрания.

Днес водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи в Народното събрание, че поради участие в партията е уволнен държавен чиновник. Тя изясни още, че поради присъединяване си в управлението на Българска социалистическа партия е упрекнат, че нарушава закона, а това не било правилно, защото по партиен правилник управителния орган на партията бил Националния съвет.

" В нарушаване на закона стартира цялото ровене в партията. От основния прокурор чакаме сериозна интервенция, инспекция на дейностите на прокуратурата в Шумен и отговор имало ли е осъществяване на политическа поръчка. Не може държавна машина и самостоятелни органи да бъдат ангажирани с мачкане на политическия конкурент и с репресии и напън върху български жители без значение от коя политическа мощ са ", сподели Нинова. Тя попита и вътрешния министър Валентин Радев от кой момент икономическата полиция се занимава в член на Българска социалистическа партия.

" Последните години се упражнява напън и репресии над жители, изнудване и напън над дребен и междинен бизнес, над инакомислещи. Ако кажеш нещо против властта, върху теб се изсипва цялата държавна машина, уволняват те от работа, пращат ти Национална агенция за приходите, митници. В сърцето на Европа по време на председателството царува безвластие и тирания ", сподели още Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР