БСП няма да подкрепи предложението на френското председателство за Северна

...
БСП няма да подкрепи предложението на френското председателство за Северна
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи френското предложение за Северна Македония

Българска социалистическа партия няма да поддържа предлагането на френското председателство за Северна Македония. Това съобщи ръководителят на парламентарната група Георги Свиленски в коридорите на Народното събрание.

" Докато не бъдат изпълнени уговорките, залегнали в контракта от 2017г., Българска социалистическа партия няма да поддържа каквото и да е предложение ", сподели Свиленски.

Според него това не значи, разискването в българския парламент би трябвало да спре.

" Ние няма да бъдем тези, които ще предадем българските национални ползи, ще ги отстояваме до дъно ", добави Свиленски.

Той укори опозицията за неналичието на кворум и предизвести, че пенсионерите няма да получат нарастване на пенсиите от 1 юли поради обстоятелството, че актуализацията на бюджета би трябвало да бъде гласувана на второ четене до края на седмицата най-късно.

" До края на седмицата трябваше да бъде признат бюджета на ДОО, с цел да може българските пенсионери да получат своите пенсии, това очевидно няма да се случи. Вероятно и бюджетът на НЗОК няма да бъде признат. До края на седмицата трябваше да бъде признат и държавният бюджет. Той евентуално ще бъде неодобрен и засипан с оферти, които ще го създадат неосъществим ", предвижда Свиленски.

По думите му " Българска социалистическа партия ще работи и ще отстоява позицията на България, до момента в който действа българският парламент ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР