БСП насрочи конгреса си за 26 януари догодина, а изненадващо

...
БСП насрочи конгреса си за 26 януари догодина, а изненадващо
Коментари Харесай

БСП насрочи конгрес за 26 януари

БСП насрочи конгреса си за 26 януари следващата година, а изненадващо съперниците на Корнелия Нинова не желаеха промени в устава, които да върнат избора на водач от конгреса, а не от всички партийни членове посредством директен избор, както е в този момент.

Обратно на упованията, никой от вътрешната съпротива не укори Нинва за нарушаване на устава, както се канеха от вътрешната съпротива. Още на влизане Атанас Мерджанов разгласи, ч конгрес на партията би трябвало да има всяка година по правилник, а 2018 се прескача и пленумът се мести в идната, отбелязва „ Канал 3 “.

Още на предходното съвещание на Националния съвет обаче по предложение на Димитър Дъбов пленумът насрочи конгреса за януари. аргументът беше, че 15 декември не е подобаваща дата, защото хората се стягат за коледните празници. Освен това се оказа тогава, че Зала 1 на НДК е свободна единствено за един ден, а социалистите заседават нормално по два конгресни дни.

Противно на настройките за кървясъл пленум, алените небрежно отхвърлиха първите множеството точки от дневния ред на форума - одобриха декларацията в отбрана на депутатите си, обявена от Нинова преди началото, бюджета и рамката за евроизборите. В момента обаче членовете на Националния съвет заседават по най-горещата тематика - в. Дума " и избора на основния му редактор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР