БСП направи възможното в рамките на тази сложна коалиция, ние

...
БСП направи възможното в рамките на тази сложна коалиция, ние
Коментари Харесай

Румен Гечев: Доволни сме, че успяхме да изпълним ролята си на социален вектор

БСП направи вероятното в границите на тази комплицирана коалиция, ние сме удовлетворени от това, че успяхме да осъществим ролята си на обществен вектор и да реализираме обилни промени в до момента несправедливата пенсионна система, да осигурим финансови тласъци за младите фамилии, посредством промени в данъчните тласъци. Това сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия в предаването " Още от деня ".

Той изясни, че Българска социалистическа партия е била длъжна да опита да сформира държавно управление. " Опитахме се да формираме законодателна стратегия, която да отразява икономическите, а и публични ползи ", съобщи Гечев.

Според него, проблеми в обединението е имало, тъй като е била разнородна. " Това държавно управление не можа да създаде и да предложи на Народното събрание дълготрайна стратегия за развиване, това е извънредно огромен минус, само че той се дължи не на това, че Българска социалистическа партия за България и обединението е попречила с нещо, ние твърдим, че програмата която ние представихме на предните избори, можем да отворим страница по страница, и да видите, че обществената стратегия е осъществена в забележителна степен, само че това не е задоволително ", разяснява Румен Гечев. Въпреки разликите сред съдружните сътрудници, Гечев счита, че е направено доста в обединението.

" Няма по какъв начин четири партии по всички въпроси да гласоподават еднообразно и няма по какъв начин тези четири партии да си разрешат още при започване на обединението да турпилират обединението, примерно поради избора на началник на КЕВР ", изясни Гечев.

Решението на енергийната комисия Иван Иванов да се върне като ръководител на КЕВР, той разяснява по този начин: " Българска социалистическа партия постоянно е взимала решение в интерес на страната, и в случай че решението е юридическо издържано, мисля, че това не би било проблем. "

" Крайно време е в България да се внимава доста, когато има претенденти за избрани длъжности. Българите би трябвало да сме по-взискателни, когато ни се оферират кандидатури на длъжности от които зависят съдбините на България ", акцентира Гечев.

" По-вероятно е президентът да одобри досието без държавно управление и да разгласи изборите най-вероятно при започване на октомври ", съобщи Румен Гечев.

" Решението на " Продължаваме промяната " да спрат договарянията с Газпром, опонира на политиката на Европейската комисия, защото тя в никакъв случай не е поставяла наказания върху вноса на природен газ от Русия. Ние имаме късмет при обновяване на изискванията, които сме подписали с Газпром да осигурим спомагателни доставки на България и да осъществяваме контракта, който е в действие и не е завършил, само че това значи да се стартират незабавни договаряния ", изясни Гечев. " Да си спреш доставките на природен газ, който ти идва под краката в България по тръбата, и да гониш полутечен газ с кораби, които да ти идват от хиляди километри без да имаш контракт, това е много неприемлива управническа аватнюра ", добави още той.

" Българска социалистическа партия е подготвена за изборите, ще отидем при гласоподавателите, ще им кажем какво сме създали, ще бъдем откровени какво не сме създали. Ако заслужим доверието на хората и сме повече народни представители, нашата парламентарна мощ ще бъде по-голяма ", приключи Румен Гечев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР