БСП може много повече. Тези избори показаха, че трябва да

...
БСП може много повече. Тези избори показаха, че трябва да
Коментари Харесай

Крум Зарков се запъна - колкото бил джендър, толкова и кандидат на Радев

" Българска социалистическа партия може доста повече. Тези избори демонстрираха, че би трябвало да настъпи смяна и да да дадем ново лице, тъй като става за най-важната партия в ляво ", сподели в ефира на БТВ претендедът за водач на столетницата Крум Зарков. Той призна, че не е взел леко решението да се кандидатира за ръководител.

Зарков посочи, че ръководителят ще бъде излъчен в директен избор, а не от конгрес. И дефинира, че тази промяна за избор, е вярна.

" Не е правилно, че съм последовател на Истанбулската спогодба. Вярното е, че съм упорствал да не бъде тя знамето на нашата партия. Автентична лява партия има надалеч по-важни проблеми в една страна, раздирана от беднотия. Настоявам да не се крием зад измислени тематики, когато става дума за съществени проблеми ", сподели Зарков.
свързани новини64182на 28.11.2021
Той посочи, че няма визия дали е вярна формулата за разпределение на министерските кресла, която през вчерашния ден ландира Румен Гечев.

Зарков няма упоритости да се кандидатира за министър. Цялата му упоритост била в превръщането на Българска социалистическа партия в лява привлекателна партия.

" Това не е първата коалиция, нито ще бъде последната. Сега в най-деликатната част на диалога, не трябва да се подхожда по метод, по който всяко министерство да стане едно феодално притежание. Да се одобри един по-труден и първокласен метод. Преговорите бяха с звук на доброжелателност. Трябваше да станат по този метод - открити, тъй като не без съображение витаят подозрения за задкулисие ", разяснява Зарков метода на осъществяване на договарянията.

Той отхвърли и обвиняванията, че е човек на президента и негов канидидат за водач на Българска социалистическа партия. " Колкото съм джендър, толкоз съм и претендент на Румен Радев. Трябва да изберем нов ръководител по първокласен метод ", сподели Зарков. Той на бил чувал Нинова да стане ръководител на Народно събрание.

" В Българска социалистическа партия има цяло потомство млади и готови хора, които са подготвени да кажат мнението си, а не да замерят другаря си с обвинявания ", по този начин Зарков разяснява войните вътре в партията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР