БСП избира пряко председател на партията за първи път в

...
БСП избира пряко председател на партията за първи път в
Коментари Харесай

БСП избира днес пряко председател за първи път в историята си

БСП избира директно ръководител на партията за първи път в своята история. За да бъде годен изборът, в него присъединяване би трябвало да вземат повече от половината членове на левицата, предава БГНЕС.. Избирателните описи, по които ще се гласоподава, са авансово готови по общинските и надлежно районните препоръки на партията и предадени на комисиите, които да ги съхраняват до изборния ден. Те също имат и ангажимент да заличава от тях умряли или напуснали партията членове.

Общо към 80 хиляди социалисти имат право да участват в директния избор 

Изборният ден ще е с дълготрайност от 07.00 до 19.00 часа, а упражняването на вота ще бъде само против даване на персонална карта. Всичко ще бъде обществено, твърдят от комисията, натоварена с процеса и ръководена от Емил Войнов. 1140 са изборните секции в страната, в които ще се гласоподава. Предвидени са 3 типа секции - стационарни, преносими и мобилни, като мобилната се движи по график сред дребни обитаеми места.

След края на изборния ден резултатите ще бъдат засечени трикратно от ЦКПИ. Първи път ще бъдат въведени от електрони таблици, повторно ще се вкарат хартиените протоколи от общинските изборни комисии и трети път ще бъдат въведени протоколите от секционните изборни комисии. Така ще бъдат избегнати всички механически неточности и опция за спекулации. Според разпоредбите, признати от Народно събрание на Българска социалистическа партия, до 48 часа Централната комисия би трябвало да разгласи резултат от директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия. 

Корнелия Нинова против Кирил Добрев

Първоначално цели 55 претенденти бяха издигнати, само че след това петима от тях заявиха пред Централната комисия за директен избор на ръководител, че ще вземат участие в конкуренцията – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Тодоров, Валери Жаблянов и Красимир Янков. 

Жаблянов и Янков се отхвърлиха с аргумента, че го вършат в символ на митинг против актуалното управление, което упрекнаха в операции на изборния развой. По-късно това направи и Тодоров, употребявайки същите претекстове – няма равнопоставеност сред претендентите. 

Така в борбата останаха единствено двама - актуалният водач Корнелия Нинова и Кирил Добрев. През последните си участия в събития пред партийния актив и двамата направиха съществени поръчки за продобиване доверието на социалистите.

Препълнените зали в цялата страна са най-голямото доказателство за честния избор, съобщи Корнелия Нинова преди няколко дни пред социалистите в Бургас. „ Твърденията за фалшификации и операция са засегнатост за десетките хиляди членове. Любопитна съм за какво не се осмеляват да дойдат и да ви го кажат на вас в очите. Това се приказва от хора, които не желаят вие да избирате ръководителя, а задкулисието да го назначава. Знам, че на 12-ти ще потвърдим, че сме зрели за този най- либерален избор. Нека се активизираме за висока изборна интензивност и да потвърдим, че сме европейска и съвременна левица “, прикани претендентът за втори мандат.

“Разбирам другарите ми, които се отхвърлят. Такава акция на мрачно не вършат даже ГЕРБ в ромските махали. Като претендент за ръководител към днешна дата не знам какъв брой са хората, имащи право на глас. Ще остана до дъно, тъй като когато всичко това свърши, някой въпреки всичко би трябвало да светне лампата и да освети по какъв начин е минал този избор ”, хвърли следващата доза рецензии Кирил Добрев на среща със съпартийци в София. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР