БСП и ДСБ са в неформална коалиция и имат общи

...
БСП и ДСБ са в неформална коалиция и имат общи
Коментари Харесай

Тома Биков: БСП и ДСБ са в коалиция и имат общи спонсори

БСП и ДСБ са в неофициална коалиция и имат общи спонсори. Неформалният водач на тази коалиция е президентът Радев. Това сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНР.

„ Например през вчерашния ден господин Радан Кънев сподели, че огромна част от гласоподавателите им били склонни да гласоподават за Българска социалистическа партия. Компроматната офанзива против ГЕРБ се организира от хора, свързани с Демократи за мощна България, а изгода от нея има Българска социалистическа партия. И двете партии да вземем за пример са получавали пари от някогашния притежател на КТБ Цветан Василев, уточни Биков.

„ Ние зададохме въпрос дали госпожа Корнелия Нинова е дала 30 милиона на Михаил Миков, с цел да отстъпи лидерския пост в Българска социалистическа партия и към момента чакаме тя да ни отговори – с да или с не, а не с подигравка ", сподели още Биков и уточни, че самият Михаил Миков е отказал коментар.

„ Ние имаме право да задаваме въпроси и да вършим журналистически следствия, нали това е модерното. Направили сме журналистическо следствие и питаме – по този начин, както да вземем за пример госпожа Йончева пита дали 40 % от цената на публичните поръчки за автомагистралите се връща под формата на подкуп “, сподели депутатът и добави, че в ГЕРБ имат информация, която се базира на хора от Българска социалистическа партия, взели участие в тези процеси.

Според депутата в тази предизборна акция няма да става въпрос за същината на избора, който ни следва.

„ Очевидно е, че европейските избори се възприемат от опозицията като опция за срутване на властта, без зад това стои съответно желание за практикуване на властта. Те и различен път са правили това. Политическите рецесии не са наложително неприятни и безсмислени, те са неприятни и безсмислени, когато са провокирани изкуствено “, разяснява Биков.

Според него сме очевидци на компроматна офанзива.

„ Съветници на президента назовават корупция изповядването на данъчна оценка на един апартамент. Това е безусловно сбъркано. Корупцията е нещо много по-сложно “, сподели депутатът от ГЕРБ и разяснява, че в случай че „ те не могат да дефинират казуса, не може да се чака да дадат и решение “.

Той добави, че всички закони, позволяващи на обществото да наблюдава имотното положение на политиците и да следи за спор на ползи, са признати от ГЕРБ.

„ Изповядването на апартамент на данъчна оценка може би не е етично, само че не е закононарушение “, сподели Биков.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР