БСП е категорично против тази сделка, която е неясна и

...
БСП е категорично против тази сделка, която е неясна и
Коментари Харесай

БСП иска анкетна комисия за ЧЕЗ

БСП е изрично срещу тази договорка, която е неразбираема и подмолна. Това сподели на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка договорката за ЧЕЗ.

Смятаме, че държавното управление на Бойко Борисов принася в жертва 3 млн. българи. Нашата цел е да защитим националния интерес и националната сигурност. Искаме прекъсване на договорката със всички законови механизми. Държавата би трябвало да взе участие на пазарен принцип и да кандидатства за придобиването на ЧЕЗ. Това няма да е казус, по сходен метод беше изкупена "Авионамс ". ЧЕЗ е структуроопределящо сдружение, съобщи Нинова.

Внасяме искане за анкетна комисия в Народното събрание, която да обясни всички условия към договорката с ЧЕЗ, заяви тя.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия ще се срещне с чешкия дипломат в четвъртък в 11.00 часа, с цел да му връчи писмо до чешкия министър председател по отношение на ЧЕЗ.

Зад ЧЕЗ стои чешката страна и е обикновено и българската страна да прояви интерес какво се случва. Внесохме искане за чуване на премиера и да бъде първа точка в дневния ред на Народното събрание. Смятаме, че политическата отговорност е персонално на премиера Бойко Борисов, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Искам да развенчая и още няколко неистини, негови, на екипа му за продажбата на ЧЕЗ. Защо се стигна до тук и каква е тяхната и неговта лична отговорност. Той споделя "те продадоха ЧЕЗ ". През 2004 година 67% от сдружението е продадено от премиера Симеон Сакскобурготски. Не от Българска социалистическа партия, ние бяхме срещу. През 2011 останалият пакет от 33% е продаден от
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР