БСП, "Атака", Веселин Марешки и Ахмед Доган са много по-опасни

...
БСП, "Атака", Веселин Марешки и Ахмед Доган са много по-опасни
Коментари Харесай

БСП, Атака, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите, смята Иван Костов

БСП, "Атака ", Веселин Марешки и Ахмед Доган са доста по-опасни за пробутване на съветското въздействие у нас от Национално придвижване "Русофили ". Тежестта на Константин Малофеев и Леонид Решетников в Кремъл, както и въздействието им в България, са доста надценени. България е доста уязвима от мощното съветско въздействие. Така някогашният министър председател Иван Костов разяснява в изявление за Би Ти Ви следствията против съветски шпиони в България.

"Българското общество е по-силно уязвимо от останалите в Източна Европа на съветската хибридна експанзия. На българския народ му е внушено, че той самичък не може да реализира нищо, че е получил безплатно свободата си, че всичко, което е направил самичък, се е провалил. Това се поддържа по всевъзможен начин, учи се в учебно заведение. Страхът е доста огромен, изключително измежду политиците ", счита Костов.

Според него разразилият се шпионски скандал е опит на българската прокуратура да покаже, че не е толкоз близка с съветската и изрази удивление, че прокуратурата е работила толкоз късно, като посочи, че през 2015 година е взел участие в правенето на отчет, който е бил предаден на службите, в това число ДАНС, в който се показва опитът на въздействие, който Русия се е пробвала да наложи в България.

Костов добави, че русофилите са обединени в неправителствена организация, която не въздейства на политиката и позиционирането на страната на международната карта. По думите му доста мъчно може да се потвърди шпионаж в съответния случай.

"Малофеев се провали на Балканите. Решетников мощно се самолансира като значим човек в България без да има тази политическа тежест. Той е пенсионер, от дълго време е доста в профил. Не мисля, че има мощни позиции в България и няма никаква опция да въздейства в страната ", добави Костов.

Според някогашния министър председател активите на КТБ, към този момент са в съветски ръце, те към този момент са благосъстоятелност на Външнотърговската банка на Русия.

Бившият министър председател разяснява и тематиката с Брекзит.

,,Много е значимо министър председателят Бойко Борисов и външният ни министър Екатерина Захариева да запазят положителните отношение сред България и Англия, тъй като след напускането на Европейски Съюз е допустимо Англия да се отдръпна от функционалностите, които извършва в областта на сигурността. В противоположен случай, в случай че се дистанцираме от тях, това би било зле за българите. Отделно, че при корав Брекзит вредите ще са големи и за Англия, и за ЕС'', изясни той.

Костов даде своето мнение и за идните локални избори.

"Кампанията се води с ясни политически тези от Мая Манолова и Йорданка Фандъкова И двете са доста опитни. Но това, което виждам, по най-болезнените тематики - за мръсния въздух, превоза, боклуците и други гласът на арх. Игнатов е по-различен. Той приказва съответно, приказва с визия. Той получи мощна поддръжка за офанзивата, която получи. И аз съм бил нападнат. Но арх. Игнатов го опазиха. Защото той е от протестния избор - 100 % жител, не е политик. Пожелавам да стане и политик. Изключвам политиците, които си направиха друга сметка. Виждам и детайл на престореност у премиера. Кой може да направи мръсна акция. Говоря за другата отбрана - от публицисти, от общественици, уточни той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР