Брюксел възрази срещу широкообхватния нов закон за вътрешната сигурност на

...
Брюксел възрази срещу широкообхватния нов закон за вътрешната сигурност на
Коментари Харесай

Брюксел обвинява Унгария в нарушаване на правилата на ЕС със законодателството за сигурност

Брюксел възрази против широкообхватния нов закон за вътрешната сигурност на Унгария, отваряйки още един фронт в опълчването й с премиера на страната Виктор Орбан.

Европейската комисия изпрати писмо до Будапеща, започвайки публично произвеждане за нарушаване на закона за отбрана на суверенитета, което може да докара до правосъдни дейности. Орбан сподели, че законодателството е належащо, с цел да отбрани страната от непозната интервенция.

„ Комисията счита, че законът нарушава правото на Европейски Съюз, по-специално що се отнася до правилото на демокрацията и изборните права на жителите на Европейски Съюз “, сподели представителят Анитта Хипер.

Той беше също по този начин угрижен за новия орган за отбрана на суверенитета на Будапеща, който беше основан, с цел да изкорени непознатото въздействие в политиката, университетските среди и медиите. Органът, който стартира работа на 1 февруари, не предстои на правосъден надзор. Критиците споделят, че то ще бъде употребявано за тормоз на вътрешните съперници на Орбан и за задушаване на дебата....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР