Брюксел. Терористите използват цифровицията на Европа за атаки срещу нея,

...
Брюксел. Терористите използват цифровицията на Европа за атаки срещу нея,
Коментари Харесай

Антонио Таяни, ЕП: Терористите използват цифровицията на Европа за атаки срещу нея, затова трябва и ние да сме подготвени по-адекватно

Брюксел. Терористите употребяват цифровицията на Европа за офанзиви против нея, по тази причина би трябвало и ние да сме готови по-адекватно. Това сподели ръководителят на Европейския парламенти Антонио Таяни по време на конференция на тематика „ Кибертероризъм – квалифициран ли е Европейският съюз “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Смятам, че в действителност е доста значимо тази тематика да бъде разисквана, защото цифровизацията е от голямо значение за развиването на стопанската система и за връзката сред другите страни, градовете, обитаемоте места. Нo дано да бъдем деликатни, тъй като някои биха могли да употребяват цифровата система, с цел да ни причинят вреди. Знаем чудесно, че „ Ислямска страна “ употребява тази система, с цел да сътвори връзки с младежи и с цел да сътвори една доста рискова мрежа. Благодарение на цифровизацията, те беседват с бъдещи млади терористи в целия свят и най-много в Европа. Нека не забравяме, че могат да пострадат и институциите – цифровите технологии могат да се употребяват, с цел да погледнат какво се случва в тях и по този метод могат да се разкрият военни секрети, а доста са тези, които желаят да опознаят софтуерните секрети на Европа “, сподели още Таяни.
Той уточни, че тероризмът има разнообразни лица и изясни, че с изключение на „ Ислямска страна “, Европа има и други врагове по света. „ Така че би трябвало да защитим информацията, с която разполагаме. Атаките не постоянно са забележими, не постоянно са бомби, от време на време те са скрити и даже са по-опасни от това да се унищожи една постройка. Затова би трябвало да разполагаме с ограничения за прекъсване на тези офанзиви, по тази причина би трябвало да осигурим едно стабилно и предпазено развиване на цифровите технологии. Трябва да бъдем бдителни. Борбата против тероризма би трябвало да бъде и битка за киберсигурност – това е също един значим аспект. Нека не забравяме, че и разследващите служби би трябвало да работят интензивно и в съдействие, правосъдната система би трябвало също да се модернизира, тъй като кибертерористите постоянно са крачка преди полицейските ни служби, по тази причина благодаря на българските магистрати, които са тук. Защото терористите трансформират методите на своите посоки, те се модернизират, и би трябвало да сме готови съответно да защитим европейските системи и правата на нашите съграждани. Европейският парламент работи интензивно по тези проблеми, като разбори от предходната година демонстрират, че можем да бъдем жертви на от ден на ден офанзиви. Парламентът изрази угриженост и за това, че огнестрелни оръжия и взривни субстанции се намират умерено в мрежите. Така че ще предложим нови ограничения, както това беше показана на 12 април на председателския съвет. Трябва да реагираме по един по-съвременен, по-модерен метод. Терористите могат да нанесат вреди на нашата индустрия или да създадат това, което вършат в Сирия – там употребяват хора, които от тяхно име водят война “, сподели още той.
Таяни посочи, че съгласно един неотдавнашен разбор 80% от европейските жители желаят повече ограничения за битка с тероризма. „ Така че ние би трябвало да откликнем на тяхното предпочитание и очакване да живеят в по-добър свят. Затова благодаря на българските депутати, които проведоха тази конференция “, сподели още той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР